mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Ulla försvarade titeln!

13-08-28

Ulla Kalander Karlsson lyckades försvara sin Mästar-titel i damklassen av Guldvasknings- VM, som i år avgjordes i Italien.

- Fantastiskt roligt! var Ullas kommentar, då Kopparbergarn ringde och gratulerade. Den här veckan ska jag bara njuta, och tänka, att jag är faktiskt bäst i världen! Sen börjar jobbet med att förbereda nästa års VM, som går här i Kopparberg.

Finalerna avgjordes på lördagen och Ulla lyckades hitta alla guldkornen i och på en bra tid dessutom. Att vinna en VM-final är svårt och att göra det två år på raken är ännu svårare med tanke på nerver, förväntningar mm, men Ulla siktar på att göra om bedriften en tredje gång – på hemmaplan dessutom!

Ken Karlsson gick också till final, men missade ett guldkorn, och därmed försvann alla möjligheter till medaljer. Tillsammans med Ulla tog han dock en tredjeplats i tisdagens ”nattvaskning” - en lite lekfull tävling i mörker och med pannlampa som enda belysning. Den tävlingen ingick dock inte i VM.

Eftersom Sverige och Ljusnarsberg ska vara värd för tävlingarna nästa år, fanns en liten delegation från vår kommun på plats tillsammans med det övriga teamet som förbereder 2014 års VM i Kopparberg. De tog också emot VGA-flaggan som varje VM överlämnas till nästa års arrangör för tävlingarna.

På fredagskvällen var det Swedish Night med presentation av evenemanget kring de kommande tävlingarna. Ulla Kalander Karlsson betecknar kvällen som en stor succe och garanterar att förväntningarna är mycket stora i guldvaskarkretsar.

- Det finns till och med folk som hoppade över VM i Italien för att ha råd att åka till Sverige nästa år, berättar Ulla. Och vi ska göra allt vi kan för att inte bara infria förväntningarna, utan göra 2014 års VM till det absolut bästa hittills.

Här nedan följer ett bildspel från tävlingsveckan.

Text: Björn Öringbäck

Kommentera

mm mm