mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Konstutställning

13-08-02
Under GuldRush-helgen var det också vernissage på en konstutställning i det lilla Galleri Kopparberg på Laxbrogatan 5. Utställare var Matilda Fallkvist, Vicken von Post och Eva Wikman.

Matilda Fallkvist ställde ut fotografisk konst tillsammans med sina kreativa målningar. 

Både Vickens och Matildas målningar har människor som utgångspunkt och båda konstnärerna har lämnat det exakta avbildandet till förmån för det dekorativa och abstraktifierade, men här stannar likheten. 

Vickens verk är porträtt som är både strama och lekfulla samtidigt, medan Matildas målningar är stora och fyllda med färger och former där det mänskliga flyter som dekorativa element. En rolig kontrast!



Eva Wikman ställer ut glaskonst som inte bara kan tjäna som dekorationer utan en del kan också användas som bruksföremål. Fruktfat och skålar kan också vara hängande prydnader i fönster eller andra lämpliga ställen. Utgångsmaterialet kan vara vanligt fönsterglas, eller före detta vinflaskor, men också speciella glassorter beroende på vilket resultat konstnären vill uppnå.

När detta läses är utställningen redan stängd för den här gången, så den som inte passade på under helgen får vänta till nästa gång som de här konstnärerna visar något ur sin produktion.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

mm mm