mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Intressant besök

13-08-09

Kopparberg och Ställdalen hade i veckan besök av Robert Carlén.
Vem är då han? Och vad gör han i vår kommun?
Kopparbergar'n fick en intervju med honom under torsdagen, och fick då veta att han kommer från ett konsultföretag som heter Företagsstyrning Väst AB, där han är verksam som en av tre rådgivare. Vidare får vi veta, att Robert Carlén är här med anledning av att han är medlem i Styrgruppen för JH Group, som denna dag suttit i ett möte med Ljusnarsbergs kommun.

JH Group, det är samlingsnamnet på de bolag som Jimmy Hoppe driver, och styrgruppen samordnar de olika verksamheterna, varav flera är knutna till boende, och nya projekt är på gång.
Det är väl vid det här laget välkänt för våra läsare, att Jimmy Hoppe äger Centrumhusen och Hotellet i Ställdalen, där omfattande reparationer genomförts och mer åtgärder står på tur.

- Jimmy Hoppe är en idéspruta, säger Robert Carlén. Vi i styrgruppen säger nej till 90 % av dem och ändå blir det en hel del kvar. Det är en del saker på gång, men det får Hoppe själv beätta mera om.

Robert Carlén har sovit i Ställdalen i natt och varit ute och paddlat och badat på morgonen.
- Det finns en stor utvecklingspotential i Ställdalen, säger han. Naturen runt om är fantastisk, men känslan som man får i centrum är inte bra. Där måste något göras. De gamla skyltarna till för sedan länge nedlagda affärer och verksamheter måste bort, till att börja med.
Någon form av kvartersbutik står fortfarande högt på önskelistan, och sen tror jag att man ska satsa på friskvårdskonceptet. Hälsa står högt i kurs hos svenska folket nu.
För övrigt anser jag att Ljusnarsbergs kommun ska ha beröm för sitt sätt att sköta kommunens ekonomi och verksamhet. Trots att det är en liten kommun, klarar man sig bättre här än i många andra och även större kommuner.
Kostnaderna för den politiska verksamheten är visserligen ganska hög, men det har mindre betydelse än kommunalskatten, som man lyckats hålla nere på en rimlig nivå.

Text och foto:Björn Öringbäck

Kommentera

mm mm