mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Framgång i Rally-SM

13-08-13

Under Snapphanerallyt i Hässleholm, en deltävling i rally-SM nu i helgen klaffade det för Kopparbergs rallyess, Jakob Jansson. Han knep en tredjeplats i klassen otrimmat, fyrhjulsdrivet och belade en sjätteplats totalt. Deltog även i Team-mästerskapet (= lagtävling som ingår), 3 ekipage, med bra resultat, seger.

-Jag hade en bra åkning i fredagens etapp som gick på asfaltvägar, berättar Jakob för Kopparbergar'n. Det är inte så vanligt med rallysträckor över asfalt, åtminstone inte i Sverige, och det var helt nytt för mig. 

Ändå gick det som sagt var bra, tills jag fick en avåkning, genom ett taggtrådsstängsel och ut i en hage! Trots den malören hamnade jag ändå bara 10 sekunder efter vinnaren.



Dramatiken fortsatte på lördagen.
- Jag låg trea före sista sträckan, men det var tätt mellan mig och två andra, fortsätter Jakob, och jag satsade för att nå andraplatsen. Men ett stag i bakvagnen vek sig, och det gick inte att köra för fullt överallt.


Nära ibland................små marginaler i dom här hastigheterna.

Sträckan var 18 km lång och jag körde fort där det var möjligt, men var tvungen att dra ner lite på farten i svårare passager. Jag fick inrikta mig på att hålla tredjeplatsen, och det lyckades ju.

- Jag är jättenöjd med placeringen, och framför allt så är det skönt att det börjar lossna efter en lång tid med motgångar, avslutar Jakob Jansson.

TV-sändning, från SM tävlingen tisdag kväll kl. 22.00 på TV4 Sport, torsdag kl. 16.30 eller lördag kl. 12.00.

www.rallysm.se under “läs mer:”

Tips och bilder från Thomas Westlund

Kommentera

mm mm