mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Musik i sommarkväll

13-08-25

På fredagskvällen bjöd Ljusnarsbergs kyrka på skön Musik i Sommarkväll och som alltid när Viveka Sjödell planerar ett program, blir det en genomtänkt blandning med en tydlig röd tråd.

Den här kvällen innehöll musik och poesi från närområdet och Jörgen Engström, vik. kantor i Västerås domkyrka, spelade dalakoraler på orgeln, bl.a. variationer på Gammal Fäbodpsalm, där också Viveka deltog med sånginslag. 

Jörgen läste dikter av Atle Burman, en älskad poet som gick bort förra året, men som hade en osedvanlig förmåga att enkelt skriva om existentiella frågor.

Han sjöng också tre sånger av Dan Andersson, två tonsatta av Thorstein Bergman och en, Barndop, i egen tonsättning. Det kändes annorlunda och ovanligt att höra Dan Andersson till pianoackompanjemang, men det var nyanserat och finstämt.

Viveka läste dikter av Eva Norberg, lyriker och psalmdiktare med rötter i Sunnansjö. Hon sjöng också bl.a. En skulle inte sova av Jeremias i Trösrtlösa. 

Kvällen innehöll så mycket mer, här inte uppräknat och det var en nöjd publik som lämnade kyrkan i sommarkvällen, laddade inför nya uppgifter och sysslor. Även Kopparbergarn's redaktörer kände sig andligt upplyfta, när färden gick hem mot Stjärnfors.

Text: Inger Aftonljus
Foto: Björn Öringbäck

Kommentera

mm mm