mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Äntligen!

13-08-31

Från och med i torsdags finns det återigen en automatisk biltvätt i Kopparberg!

Det är Macken i Kopparberg (före detta Statoil) som installerat en ny ”tvättmaskin” i den gamla tvätthallen, och den är nu klar att tas i bruk. Kopparbergar'n som far omkring mycket i alla väder, passade på tillfället under fredagen och provade maskinen. Den visade sig fungera helt klanderfritt och resultatet blev klart godkänt.

Den här gången tog vi en silvertvätt, men de olika tvättprogrammen är desamma som finns på andra automattvättar. Det kommer också att införas ett bonussystem för kunder som återkommer ofta.

Macken i Kopparberg har som företag funnits sedan den 13 juli, och ägaren heter Roine Abrahamsson. Roine kommer från Stockholmstrakten, men har bott i Kopparberg i 10 år. Han har inte tidigare drivit en mack, men har erfarenheter från verkstadsbranchen. En verkstadslokal finns det också vid macken och där kan man få diverse mindre service- och reparationsärenden avklarade med Roines hjälp. Däremot kan man inte hyra lokalen för att meka själv.

- Det handlar bland annat om att det inte finns några försäkringar som täcker om den som hyr lokalen skadar sig, förklarar Roine.

- Bensin då? Hur blir det med det, undrar vi.

- Förhandlingar pågår, svarar Roine, men det är vår klara avsikt att det ska bli bensinförsäljning här igen. Macken ligger ju i tättbebyggt område, och då kan man inte ha tankar ovan jord,utan de måste grävas ned. Gasol kommer vi också att sälja när brandskyddsmyndigheterna har godkänt hanteringen och personalen har rätt utbildning.



Rätt utbildning krävs också för att hantera livsmedel, och det har både Roine och hustrun Linda, som oftast sköter butiken, skaffat sig.

- Vi är det enda stället i Kopparberg som säljer mjukglass, berättar Linda.



Och mjukglass är just vad de båda pojkarna som just komer in, vill ha. Var sin bägare med strössel på. Mums!

- Vi är nog ensamma om att sälja varm korv med bröd också, tror Linda. Och så har vi pannini, det är vi också ensamma om.

Kopparbergar'n nödgas här avslöja sina bristande kunskaper i något främmande språk (Italienska kanske?) och ber om en förklaring.

- Det är klämmackor, förklarar Linda.Varma mackor med pålägg som klämts ihop i en speciell sorts köksmaskin. De är väldigt goda.

I dagsläget finns i butiken också en hel del som kan räknas till kiosksortimentet: godis, tidningar, glass, läsk och tobaksvaror, men också en del biltillbehör.

Paret Abrahamsson berättar vidare om sina utvecklingsplaner för Macken.
Tvätten finns ju redan på plats, bensin och gasol är på gång, och det ska bli mer på avdelningen biltillbehör och reservdelar.

- Det ska bli en riktig mack, säger båda. En sån som liknar hur en mack var förr, och vad man kunde förvänta sig där i form av service och småfix på sitt fordon.
På personalsidan har vi nyligen utökat genom att anställa en tjej, Jenny Lundberg, på heltid.

Text och foto:Björn Öringbäck

Kommentar

Pro:are
Kul att några vågar satsa!!!!
Äntligen en biltvätt...
Hoppas bensinen kommer snart.

Kommentera

mm mm