mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Jimmy Hoppe tar över Klacken!

13-08-17

Jimmy Hoppe köper konferensanläggningen vid Gillersklack och tar officiellt över driften från den 1:a september. Kopparbergar'n har har varit på besök där och fått en lång intervju.

- Vem är du, Jimmy Hoppe? undrar vi.

- 51 år, sju barn, sex pojkar och en flicka. Med samma kvinna, lägger han till med ett leende. Dottern och tre av sönerna är wakeboardåkare i världsklass. Själv har jag har alltid varit entreprenör, men börjar nog mer och mer se mig själv som investerare, förhandlare och idéproducent. Nu vill jag satsa på Bergslagen och Ljusnarsberg. Jag tänker själv bosätta mig här – och skriva mig här! Det är ett stort steg för mig, som varit bosatt i Uddevallatrakten så gott som hela livet hittills. 
Jag blev tagen av Bergslagen första gången jag besökte den här platsen, säger han, och när det så småningom blev möjligt att förvärva anläggningen, tvekade jag inte.

För Jimmy Hoppe är steget inte långt från idé till beslut. Som exempel berättar han om hur det gick till när han köpte hotellet i Ställdalen.

-Jag såg bilderna på Internet och byggnaden verkade vara i hyfsat bra skick, och när sen prislappen var ungefär densamma som för en vanlig villa i Uddevalla, köpte jag huset per telefon och betalade handpenningen, utan att ha varit på platsen och sett byggnaden.

- Sen blev det centrumhusen och några villor i Ställdalen, och nu Klacken. Vad ska du ha allt till, undrar vi.

- En av mina söner har köpt villa och har redan bosatt sig där. Han jobbar på trakten sedan två år tillbaka. Men för övrigt satsar jag helt på besöks- och turistnäringen, svarar Hoppe. Bergslagen är en fantastisk miljö som har så mycket att erbjuda. När jag första gången kom till Gillersklack, blev jag tagen – slagen av tanken ”Varför har ingen visat mig det här?” 

- Vilka delar är det då, som du har köpt?

- Det är konferensanläggningen som tidigare ägdes av Catrin Bernhoft i Örebro, men förhandlingar pågår också med ägaren av älgparken och backen. Driften av de delarna ansvarar Bergslagsventyr för i dag, liksom caféet och övrigt i nedre Klacken. 

Där har de i sommar lagt ner mycket arbete med ommålning av byggnader, uppröjning och tillsnyggning. Driften av badanläggningen kommer JH Group att svara för. Det ska bli ett helhetskoncept för friskvård och turism.

- Vilka är ”vi” och viken är din egen roll?

- Driften ansvarar Örebroföretaget Bergslagsäventyr för. Det ägs av Björn Selvin som drivit det företaget i 17 år. Han är ansvarig för arrangemang och events med sikte på kundvård och företagsaktiviteter. Bergslagsäventyr har ju drivit älgparken, backen och därtill hörande aktiviter sedan förra vintersäsongen. 

Parkeringen till campingen håller också på att ställas i ordning Min egen roll ligger på investeringar genom JH Group, som numera är delägare i Bergslagsäventyr.

Men det ska inte bara bli ett centrum för långväga gäster. Människor här i bygden är också mycket viktiga och vi kommer att anstränga oss för att göra Gillersklack till en naturlig träffpunkt i olika sammanhang. Vi vill kombinera det geuina med det professionella. I konceptet kan tex ingå regelbundna lunchträffar för olika grupper, som beslutsfattare, företagare, pensionärer, föreningar står på idèlistan, liksom föreläsningar, matlagningskurser med kändiskockar mm. Vi vill skapa koncept för att människor i närområdet ska känna att det här är ”vår plats”. Klacken kan också vara en perfekt plats för svensexor och möhippor, och varför inte bröllop? Vi har faktiskt fått förfrågning om det.

Vi tänker ungefär likadant när det gäller badet. Bra tillgång till bad för närboende, men också samarbete med kommun och landsting för rehabilitering mm i rejält förhöjd vattentemperatur. Vi vill överhuvud taget medverka till en positiv utveckling i bygden, och främja en positiv påverkan på arbetsmarknad och befolkningsutveckling i komunen.
I september kommer vi att presentera oss närmare utåt för kommun, företag och allmänheten.

Själva konferensanläggningen är i ett jättefint skick, fortsätter Hoppe. Där har den tidigare ägaren, Katrin Bernhoft, gjort ett mycket bra jobb. Vi kommer att fortsättningsvis ha kontakter som kan gynna både hennes och vårt företag. Även på det lokala planet är jag mån om ett samarbete med andra företag – ”ett samarbete inom gränserna”.

- Hur blir det i Ställdalen då?

- Där har vi gjort stora investeringar i Hotellet och i centrumhusen har renoveringarna pågått ett år. 20-talet lägenheter står nu klara. Och det kommer att öppnas en affär där. Hjulen är igång! Och investeringarna fortsätter. Jag kommer att investera ytterligare tio miljoner i kommunen. De pengarna frigör jag i Munkedal, där jag säljer ett antal fastigheter, som jag äger.

Jimmy Hoppe blir lätt entusiastisk när han får beskriva alla idéer om utveckling och etableringar som han vill medverka till, och Kopparbergar´n kommer med intresse att följa vad som sker.

Som avslutning på denna artikel vill vi referera till vårt samtal med Catrin Bernhoft, som ger en förklaring till varför hon sålt Klacken.

-Jimmy har många ideer och vill utveckla konceptet så jag ser väldigt positivt på att sälja anläggning och verksamheten Klacken Konferens & Relax. Jag kommer åter som affärsmässig partner istället.
Själv har jag haft ledgångsreumatism sen jag var 6 år och växt upp under många år på sjukhus som barn med dåliga leder nu som vuxen. Men jag har aldrig velat anse att mina leder inte är friska utan jag kör på som om jag vore två personer och arbetar 7 dagar i veckan. Därför känns det bra sälja i Kopparberg och att fortsätta mitt företag som jag har i Örebro och lägga 100% fokus där.

Tet och foto: Björn Öringbäck

Kommentarer

Sylvia Persson
Kan inte tro att det är SANT Att, Jimmy Hoppe Har tillåtelse  att få Starta ytterligare ett Nytt Företag. Konkurser o Skattesmitning i SVERGIE verkar vara helt LAGLIGT i Nutid...

Nyinflyttad
Oj vad det blåser på detta berg.
Det verkar som vindarna kommer från många olika håll men ingen verkar ha någon större koll.
Om man åker dit upp idag så blir man ju glad.
Åk gärna dit upp för att titta innan ni efter fel försöker hitta.

 

Kommentera

mm mm