mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Det händer mycket i Stjärnfors

13-08-06
Det händer mycket vid Stjärnfors Café och Camping i sommar. Varje tisdagskväll är det, som vi tidigare berättat, spelmansmusik med Ljusnarsbergarnas spelmän. Det finns småbåtar att hyra och man kan köpa fiskekort där, men kärnan i verksamheten är förstås café-verksamheten och campingen.

I onsdags fanns det möjlighet att få ta sig en flygtur med den helikopter, som på eftermiddagen kom ner från skyn och landade i ett hörn på campingen.



Piloten hette Johan Dahlström och med sig hade han Jimmy Petré. Helikoptern med sin besättning hör hemma i Västerås hos företaget Heliair Sweden. Till vardags kör de på uppdrag av bland annat elnätsbolagen och inspekterar ledningsgator mm. Sommartid finns det utrymme för passageraruppstigningar som denna.



Första passagerarna som nappade på erbjudandet var Ulrika Matsers med döttrarna Wilda (9) och Jonna (2). Lilla Jonna fick sitta i mammas knä under flygfärden och hon, liksom de övriga i kabinen fick hörselkåpor för att dämpa bullret.



De tre blev för övrigt de enda passagerarna som fick lyfta från själva campingen. Piloten ansåg att landningsplatsen egentligen var lite för liten, varför landning och övriga uppstigningar skedde från ett fält i närheten av herrgården.

Skaran av hugade resenärer var annars inte så stor, vilket säkert bland annat berodde på alltför kort annonseringstid. De flesta av de som ändå kom, hade läst annonsen i Kopparbergar'n!

Samma vecka, fast på lördag och söndag, var det premiär för bakluckeloppis vid campingen.

Så mycket ”baklucka” var det kanske inte när Kopparbergar'n kom på besök, men med husvagn eller husbil, och dessutom förtält, kan man ordna en riktig utställning i stället. Så tänkte säkert de två utställarna som fanns på plats vid tillfället.



Den ene var Kjell Karlsson från Eskilstuna (granne och kompis med campingens Inger och Eskil) som bevakade loppisgrejerna medan hans fru var inne i köket och hjälpte till med dagens bullbak.
Vi kombinerar kompisbesök, semester och försäljning i en enda resa, sa Kjell.

Utanför sitt fordon exponerade Bosse och Meta Larsson en massa fina saker av högst varierande slag.

Bland annat fanns en stor låda med begagnade golfbollar!

- När man slår så snett som jag, hittar man ofta bollar, som lämnats av några som inte letar lika envist, skämtade Bosse.

Skor fanns där också, både herr- och dam-. 

Bland herrskorna syntes ett par näbbstövlar i nyskick, och de fann en ny ägare på campingen.
Eskil själv hade fötter av den rätta storleken, och när Bosse erbjöd ett riktigt bra pris för ”hela bunten”, slog han till.

Det händer som sagt en hel del på och kring campingen, och den som vill veta vad, gör klokt i att studera Kopparbergar'n efter sånt som händer där och i andra delar av kommunen.

Text och foto:Björn Öringbäck

Kommentera

mm mm