mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Underhållande föreställning

13-08-01

Under GuldRush-dagarna bjöds gammal och ung på ett stycke lekfull friluftsteater nere vid ån i Rydbergsdal. Tre glada gamänger som kallades Sot-Jenny, Axel med Örat och Guldgrävar-Karlsson mötte publiken vid Stora Gården och ledde dem sedan på en kort promenad till spelplatsen.

Väl framme där, började de tre berätta om bakgrunden till händelserna och personerna de skulle gestalta. GuldgrävarKarlsson visade sig ha många likheter med Lasse-Maja, tjuven i kvinnokläder, och han påstod sig till och med ha suttit i fängelse tillsammans med denne medan Sot-Jenny fått sitt namn av att hon med hjälp av sot i ansiktet utgav sig för att vara man. Att båda två var riktiga skojare stod dock inte att ta miste på, men Axel med Örat var själv lite lättlurad ibland.



Publiken, och då i främsta hand barnen, fick en stunds trivsam underhållning, och vid flera tillfällen under spelets gång fick också publiken delta i skeendet. Efter en dragkamp blev 7-årige Midas Wikström från Arjeplog centrum för händelserna i och med att han utmanades att inte skratta. Midas behöll ett riktigt pokerface ända tills GuldgrävarKarlsson tog till fula tricks – kittling!

Annars var det gott om skratt från publiken, och när föreställningen var slut fick de tre skådespelarna varma applåder för sin insats.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

mm mm