mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Boulebanan – en populär mötesplats

13-08-23

Det är nu några år sedan ett antal PRO:are med förenade krafter röjde den gamla tennisbanan på Tallheden fri från lövsly och annan växtlighet och därmed påbörjades förvandlingen till boulebanor i stället.

Intresset för boulespelet har hållit i sig allt sedan starten och även om några av olika anledningar slutat spela, har andra kommit till efter hand. När Kopparbergar'n gjorde ett besök, var spelet igång på fyra banor vilket innebär åtta lag och tjugofyra spelare som tampades om poängen.



Sven-Evert är den verklige veteranen i sällskapet. Han har varit med från början och trots att spelet pågår två dagar i veckan, har han inte missat någon gång den här sommaren. Missar gör han dessutom sällan i spelet heller, trots att synsvårigheter ibland ställer till problem.

För Kerstin är det första sommaren på boulebanan, men kaströrelsen sitter redan som den ska.

Lars har bara spelat en vecka, men det går bra för honom också.

Det är en stor fördel med det här spelet, att man inte står ensam, utan också har två lagkamrater att stötta sig mot när de egna kloten bär iväg åt fel håll.

Alla kan vara med eftersom spelet dessutom innehåller en lagom blandning av tur och skicklighet. Ibland är det så tätt mellan kulorna, att man knappt ser lillen.

Det finns bra hjälpmedel också. En magnet att plocka upp kulorna med är bra när man inte har så lätt att böja sig ner till marken.

Och förresten tar man inte vinst eller förlust på så blodigt allvar. Det skrattas och skämtas en hel del, en och annan gliring i all vänskaplighet kan man också höra, och det är definitivt så, att det sociala umgänget är minst lika stor anledning att ta sig till boulbanan, som själva spelet.

Och vad får laget som vinner? - Jo ta hand om krattorna och göra banan fin för nästa spel.



Tre fyra spel brukar man hinna med på en eftermiddag, men självklart måste man också ta en fikapaus ibland, som kanske ger ny kraft i kastarmen inför nästa spel.

Text och foto: Inger Aftonljus

Kommentera

mm mm