mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Vernissage på lördag

13-04-05
Våren är konstutställningarnas tid, och på Galleri Blå Soffan avlöser den ena utställaren den andra.

I år, 2013, finns dessutom en trevlig medverkan av riktigt unga konstnärer. I februari hade deltagarna i Barnens Bildträffar en egen utställning och Hanna Hallén, som ställde ut i mars, hade med sig 2-åriga dottern, som bidragit med inspiration till bilderna.

Nu på lördag, den 6 april när Anita Lindgren som ställer ut akvareller och foton, delar hon med sig av en del av utrymmet till barnbarnen Oskar (10) och Ellen (5).

Inspiration till sina egna bilder har Anita fått i Afrika, där hon varit på besök i bland annat Kenya och Syd-Afrika. Akvarellmålning har hon hållit på med sen mitten av 80-talet och hon har haft flera utställningar tidigare, bland annat i Nora och Lindesberg där hon hör hemma rent geografiskt. Hon är också medlem av Nordiska Akvarellsällskapet.

Men det är inte bara diffusa akvareller i milda färger på väggarna i den här utställningen, utan här finns också exakt avbildade ögonblick, bland annat i möten med de stora afrikanska djuren.

- Kanske, säger Anita, blir det prov på en tredje teknik också. Det blir i så fall någonting i linoleumtryck, som jag börjat med nyligen efter en workshop i Uttersberg.

Hur som helst så blir det säkert en spännande utställning, och den som inte kan närvara vid vernissagen på lördag, kan ju passa på senare eftersom utställningen är öppen på vanliga tider.

Onsdagar 17:00 – 18:30 och lördag – söndag 11 – 14. fram tom 20 april.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

 

mm mm