mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Bredbandet spelar i Örebro

13-04-17
På fredag spelar 170 elever från länets musikskolor tillsammans vid invigningen av idrottshuset på Eyravägen i Örebro. Från Ljusnarsberg deltar fem elever (två fioler, två flöjter och en klarinett, och tillsammans med övriga deltagre och deras olika instrument blir det en full orkester, som kallar sig Bredbandet.


Arkivbild

Kopparbergar'n har pratat med Rickard Didic, som med sin fiol deltar i arrangemanget.

- Det är elever från sjätte klass och upp till nian som spelar, berättar Rickard. Vi har övat sen i oktober för det här, och två gånger har vi tränat tillsammans allihop. En gång var vi i Karlskoga och en gång i Kumla. Våra lärare i musikskolan, Karin Svedberg Karlsson och Helena Engström Anestedt, följer med oss som våra ledare.

- Bredbandet blir det första bandet som spelar i nya Idrottshuset, berättar Karin Svedberg Karlsson. Vi har spelat en gång förut och det var för två år sedan i Lindesbergs Arena. I år har vi ett filmtema, och det blir musik ur kända filmer som Harry Potter, James Bond, Pirates of the Caribbean och Star Wars. Och så kommer ett gästband att medverka. Det blir Swing Sling Brass, som är väldigt populära just nu, säger Karin.

För den som funderar på att ta sig till Örebro för att lyssna på framträdandena kan meddelas att konserten börjar klockan 18:00 på fredagskvällen.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

 

mm mm