mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Må bra-rum på Koppargården

13-04-19
I onsdags var det dags för invigning av Koppargårdens må bra-rum för boende och personal. Arbetet med må bra-rummet har pågått under vintern med hjälp av stimulansmedel från Socialstyrelsen samt personalens egna arbetsinsatser.

Det hela började med ett studiebesök i Fjugesta, Lekebergs kommun, där man inrett inte mindre än sju aktivitetsrum med olika tema. Väl hemma igen omsattes de nya idéerna till en praktisk lösning.

-Det var så mycket vi ville ha med, sade rehab-chefen Gunilla Andersson, och vi hade bara det begränsade utrymmet som ett före detta förråd kunde erbjuda. Då kom vi på att man kan ha två olika kategorier inom samma fyra väggar.

Vi valde att skapa ett ljusrum, som enkelt förvandlas till ett naturrum.

Sociala utskottets orförande Ingemar Javinder närvarade också på invigningen. Han berömde personalen för visat engagemang och nedlagt arbete, klippte bandet och bjöd in.

Till invigningen hade man inbjudit personal, boende och övriga intresserade, men det var inte många utifrån som var med på själva invigningen. Men det finns möjligheter att komma vid andra tillfällen om man vill se må bra-rummet. Det är bara att prata med personalen,och är rummet ledigt så går det bra.

Det finns en liten bok utanför dörren,och i den kan man boka tid för en stund därinne.

- Alla boende har rätt till en halv timme i veckan med sin kontaktperson, berättar Gunilla Andersson, och då kan man om man vill, tillbringa den tiden där.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

 

mm mm