mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Ett ljus i tårtan

13-04-11
Nu är Kopparbergar'n ett år. Tänk så fort 366 dagar rinner förbi även i en liten landsbygdskommun som Ljusnarsberg. Och tänk så mycket som hände de dagarna! Varje dag, med några få undantag, har det funnits något nytt på den här websidan som artiklar och reportage, massor av bilder, intervjuer, kulturhändelser, läsarmedverkan, insändare mm.

Det hela startade i en slags protest mot hur den stora länstidningen skötte nyhetsbevakningen i norra länsdelen i allmänhet och i synnerhet i Ljusnarsbergs kommun. Vi upplevde att en sedan länge svag nyhetsbevakning blivit usel, lokalredaktionen lades ner och under ungefär hälften av veckans dagar fanns ingenting alls härifrån i tidningen. När det ändå någon gång skrevs något om Ljusnarsberg var det något som kunde passa under rubriker som "Sämst i landet" "På sista plats" "Högsta brottsligheten" osv. Eller också var det något med anknytning till något kommunprotokoll.

Vi ville visa, att det finns massor av andra saker att skriva om – massor av positiva och trevliga saker dessutom.

Så vi har skrivit om det starka föreningslivet i kommunen, om aktiviteter och sammankomster, nyinflyttade och andra intressanta personer, nya företag likväl som små händelser i vardagen men ibland också om lite kontroversiella ämnen, som invandrarfrågor och vargdebatten.

Ibland hinner vi inte med att bevaka allting, eller orkar inte, men vi har haft god hjälp av våra vänner som delar med sig av sina upplevelser i ord och bild. Gunnar Björkman, Märta Dahlberg och Thyra och Bengt Lundell är några namn som dyker upp då och då under artiklar och bilder, men det finns många fler. Det gläder oss särskilt att ungdomar som Emmy Draxler, Alina Pöchhacker och Lonneke van Dam också har bidragit till innehållet.

Sven-Olov Emet från Storå och Lars Olov Borg från "skogarna i norr" har varit flitiga att bidra till kultursidorna med dikter och prosastycken, och Britt-Marie Jansson med flera har delat med sig av vackra fotografier. Tack alla ni, och välkomna i fortsättningen!

Om det nu var en protestyttring att börja med Kopparbergar'n, vad är det i så fall som fått oss att fortsätta? Framför allt är det all den uppskattning vi får för vårt arbete i form av växande antal besökare på hemsidan och personlig uppmuntran från läsarna. Vårt så kallade kontaktnät har utvidgats enormt, och ändå möter vi, mer eller mindre dagligen, nya intressanta människor.

En viktig drivkraft är ju naturligtvis Kopparbergarn's vid det här laget välkända nyfikenhet på allt och alla.

Och så tjänar vi ju pengar på annonserna! Inte så mycket till oss själva visserligen, men till samhället i form av moms, egenavgifter, inkomstskatt mm. Ja, även pensionsavgifter ska betalas av den som själv varit pensionär i över sju år! Men vi klagar inte på det, utan ser det som en förmån att få bidra till välfärden för alla.

Och vi får faktiskt behålla en egen slant som nästan täcker våra utgifter för resor mm.

Så visst ämnar vi hålla på ett tag till! Med stöd av frivilliga krafter och välvilliga annonsörer/sponsorer ska vi nog hålla liv i Kopparbergar'n.

Kommentarer

Birgitta Palm Andersson
Tack för ett informativt, intressant och underhållande år med Kopparbergarn!

Leif
Lycka till med ettårsjubileumet!

Thyra
Grattis på födelsedagen. Den har är nog Kopparbergs bäste marknadsförare. Många som på längre eller kortare tid emigrerat följer livet i Kopparberg. Vi som bor kvar pratar om vad som står i Kopparbergarn. Dess inriktning  att spegla vardagen är något som berör.

Benny C
Kommentar och kommentar vill bara säga GRATTIS och fortsätt gärna i samma anda
Benny Collin
Bennys Alltjänst
Kopparberg

Monica
Grattis på 1-års dagen!
Ni gör ett toppenarbete och jag läser era intressanta och roliga artiklar varje dag.
Lycka till i fortsättningen!

Anna-Lena Didic
Grattis till ett års-dagen och ett stort Tack för att ni fortsätter att jobba och sprider ett ljus över vårt vackra Kopparberg.

Gunilla
Tack för ett underhållande  år. Lycka till i framtiden!

Annika Wikman
Stort grattis mamsen och pappsen! Ni gör ett otroligt fint arbete med att lyfta fram glesbygdens glädjeämnen och visa vilka härliga människor det finns även här ute "i skogen" utanför storstadsskyltarna :)

Solveig
Stort Grattis, ni fyller ett stort tomrum, där de stora tidningarna misslyckats!!! Jag rekommenderar alla att läsa er sida!!!!

Matilda
Stort grattis och tack för året som gått. Hoppas ni o era medhjälpare fortsätter länge till

veboviktor
Roligt att Kopparbergarn fortsätter här på nätet,å sen sparar man ju in prem,på ds lokaltidningen,bra att ni finns!!

WILLY OCH KAIJA
Grattis ettåringen,tack KOPPARBERGARN för att datan blivit vår vän och LYCKA TILL i fortsättningen !

Lasse
Grattis på ettårsdagen.

Tjalle Tvärvigg
Måste få tacka för Kopparbergarn. Ett alldeles underbart initiativ.Hoppas att ni orkar fortsätta och att kanske fler upptäcker den och att den får växa sig stark.
Det är mycket bra det ni gjort!

Kommentera

 

mm mm