mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Katalogen är klar

13-04-01

Kulturglimtar, som infaller 29-30 juni, är inne på sitt fjärde år och utställningskatalogen för sommarens mönstring av kulturyttringar i Ljusnarsberg med omnejd är klar. Efter ett kort studium av katalogen, eller rättare sagt foldern, kan vi konstatera att många bekanta namn dyker upp igen, medan andra tar ett viloår, men det finns dessutom både nygamla och helt nya förmågor. Spännande!

Bland andra återkommer Reidar Gustavsson med landskapsfoto på stora canvasdukar. Kopparbergar'ns fotograf, som hade en egen utställning förra året men som står över i år, bevistade Reidars utställning 2011 och har ännu i skrivande stund inte sett någon bättre. Ni som gillar fotografisk KONST, kryssa redan nu för nummer 14 i katalogen!

Enbart Reidars bilder gör resan till Högfors motiverad, men dessutom får man även ta del av Ananyalak Ketpansaris "Intimate Nature Photo".

I Högfors finns också Byalagets fantastiska samlingar av hushålls- och bruksföremål från 1900-talet i det gamla magasinet. För oss äldre är det som att titta ner i minnenas brunn, och ni som är yngre kan ju få en hum om hur livet gestaltade sig före mobilernas och surfplattornas tid. Läs också gärna våra intryck från ett besök där i juli 2012.

Om nu några tycker att utställarna i Högfors fått reklam genom denna artikel, så hoppas vi att de har rätt. Vi hjälper dessutom gärna till att lyfta fram andra som vill ha många besökare till sina egna utställningar. Vi kan komma ut och göra ett eget reportage med bilder och text, eller så skickar ni själva in ett bidrag till Kopparbergar'n.

Välkommen

Text: Björn Öringbäck

 

Kommentera

 

mm mm