mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Guldrushen närmar sig!

13-04-27

Sista helgen i juli, den 26:e, 27:e och 28:e avgörs SM i guldvaskning här i Ljusnarsberg. Det är då Kopparberg ska förvandlas till ett svenskt Klondike! Lite mindre laglöst, kanske, men lika fullt av liv och rörelse, makalösa upplevelser och vild feststämning! Traktens föreningar, liksom lokala näringsidkare och enskilda individer inbjuds till att göra Guldrush till ett evenemang att minnas, inte bara för oss själva, utan också för de främlingar från när och fjärran som kommer hit för tävlingarna.
Årets Guldrush blir ett slags generalrepetition inför 2014 års guldvaskningsVM, och sen är det meningen att vara ett årligen återkommande evenemang som liksom i år sammanfaller tidsmässigt med mineralmässan.

Det finns säkert många som har frågor om och kring Guldrush, och en del av dem får kanske sina svar redan i dag om man läser vad som står på hemsidan www.guld-rush.se och dessutom kommer det att hållas ett offentligt möte för allmänheten tisdagen den 14 maj i Tingshuset.
Vad behövs för att arrangemangen ska bli succe? Vilka uppgifter måste bemannas? Hur kan jag medverka till framgången? Vilka kan hyra ut stugor, rum? Vilka främmande språk kan vi? Hur kan vi åstadkomma ett gott värdskap? Vilka aktiviteter kan vi erbjuda utöver själva guldvaskningen? På dagtid, resp. kvällstid? Får vi också vara med och vaska?

”Jag skulle gärna vara med, men jag vet inte hur man gör!”

- Vi ska ordna några vaskningskvällar för allmänheten nu i vår, säger Ken Karlsson. Den 30 maj, samt 13 och 27 juni har vi vikt för detta, och om efterfrågan blir stor, blir det kanske ytterligare något tillfälle.
I övrigt är sponsorraggandet i full gång, och vi vänder oss inte bara till företag i den egna kommunen, fortsätter Ken. Guldrush är en angelägenhet för hela Örebro län och framför allt för kommunerna i norra delen.
Tåg i Bergslagen är en samarbetspartner och det kommer att finnas reklam på alla deras och Tågkompaniets tåg. Eventuellt kommer de att stripa upp ett helt tåg i guldfärg! 

- Det hela är väldigt spännande, säger Ulla Kalander Karlsson.

Mera information om Guldrush kommer 

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

 

mm mm