mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Café/Bistro i Swärdska Huset

13-04-25

Ni, som har gått förbi Swärdska Huset den här veckan, har kanske lagt märke till "gatuprataren" utanför dörren, och många har kanske redan tittat in och provat på.

Kopparbergarn's välbekanta nyfikenhet drev oss förstås in redan i måndags, då caféet öppnade, men på grund av reducerad personalstyrka på redaktionen (se Pladask i hallgolvet) har artikeln dröjt något. Här är i alla fall en liten redogörelse i ord och bild från vårt besök på måndagseftermiddagen.

- Det kom en hel del besökare redan på förmiddagen, berättade Ben de Vries leende. Sen var det lite lugnare en stund, men nu börjar det strömma in folk igen.

Det var vid tretiden, och medan Kopparbergar'n befann sig i lokalen och inmundigade en egen fika där, var lokalen tidvis ganska fylld med gäster. Ben hade fullt jobb vi kaffemaskinen och Annemarie serverade gästerna vid borden.

I en glasmonter fanns hembakta läckerheter. På bilden är det Kristin Björn och Annika Siirtola som står i det svåra valet när allt ser lika gott ut.

Jennifer och Therese Olsson, Sandra Broling, samt Thereses son Rasmus tyckte att det var jättegott.

Makarna de Vries har lagt ner stor omsorg på att skapa en atmosfär som skapar lugn och harmoni i lokalen. Varje detalj samverkar med helheten. På väggarna hänger till exempel relativt små svartvita bilder i diskreta svarta ramar, och det är först när man kommer nära som man ser att det handlar om fotografier från den tid då Swärdska huset byggdes, blandat med en del av Bens egna.

Ben har egenhändigt tillverkat den fasta inredningen och han berättade att det är en utmaning att få alla lister att bilda fina hörn, eftersom inga vinklar är helt räta i ett gammalt hus som det här.

Dubbeldörrarna in mot butiken hittades på Blocket, men de dekorativa målningarna som inramar portalen fanns kvar sedan den tidigare ägaren.

- Vi tyckte att de var vackra, så de fick vara kvar, sa Ben.

Även Kopparbergar'n var förstås tvungen att testa kaffet också. Det går att få alla möjliga varianter på det temat, men Kopparbergar'n höll sig försiktigtvis till vanligt hederligt kaffe. Och det smakade bra, liksom äppelkakan och vispgrädden.

Text och foto: Björn Öringbäck

Guna

Å, va fint/mysigt det ser ut ! Vi kommer garanterat att besöka er så fort vi kommer till Kopparberg, o det blir snart. 
Precis sån här miljö, gör mig knäsvag !!

 

Kommentera

 

mm mm