mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Bästa supporten

13-04-23


Länsstyrelsen i Örebro län stod bakom inbjudan till onsdagens träff för blivande och nyblivna företagare i Ljusnarsberg. Medarrangörer var de olika aktörerna på bilden nedan.

Mötets namn var Bästa Supporten och syftet var att ge möjligheter till möten för dem som vill utveckla sitt företag eller starta ett nytt. Hjälp erbjöds med:

  • hur du kan gå till väga om du ska starta företag

  • finansieringsfrågor

  • information om olika företagsstöd

  • hur du kan få tag i rätt personal

  • i vilka former du kan driva företag

  • olika företagsnätverk

  • kompetensutveckling

Nu blev det ganska få intreserade som kom, åtminstone den första timmen, men förhoppningsvis kom det flera sedan, efter att Kopparbergar'n gett sig av igen.

På plats fanns i alla fall biodlarparet Anna och Mikael Sundström, Bånghammar, som fick råd av Anna Nilsson, Companion, angående företagssamverkan.

Mikael gick en biodlarkurs i början av 2000-talet och började sen med biodling som hobby. Odlingen växte och 2004 bildades företaget.

Honungen säljs i egna burkar under eget namn, Bergslagshonung, som säljs på Lådan, ICA och på andra ställen här i Ljusnarsberg och i grannkommunerna. Både Anna och Mikael hjälps åt med odlingen, och dessutom säljer de biodlingsredskap.

- Det finns så många moderna och lätta redskap och tillbehör, berättade Mikael, så det är ett uppsving på biodling just nu. Det är särskilt kvinnor som ger sig i kast med biodlingen.

Än så länge är bina lite sömniga, men snart ska de vara ute i arbetslivet igen, och då hoppas vi kunna komma igen med en liten rapport om honungens väg, från blomman till konsumenten.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

 

mm mm