mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Kluriga musikgåtor på SPF

När SPF Ljusnarsberg beslöt att förlägga septembers månadsmöte till onsdagen den 19:e, kände man säkert inte till att den valda tiden helt eller delvis skulle sammanträffa med andra aktiviteter, bland andra Demensförbundets välbesökta informationsträff. Ändå strålade fler än 20 SPF:are samman i Ljusnarsbergs församlingshem denna dag.

Ordförande Boris Gudmundsson hälsade samtliga välkomna och gick snabbt igenom några föreningsfrågor. Bland annat fanns en förfrågan om hur föreningen ställer sig till eventuell privat hemtjänst i Ljusnarsberg, och föreningens svar var att det finns ett intresse för sådana lösningar, så att det finns valmöjligheter.
Ordförande upplyste också mötesdeltagarna om att en finlandsresa med teater och tre övernattningar är planerad till början av mars nästa år. Men deltagarantalet är begränsat, så intresserade bör höra av sig till Boris Gudmundsson senast nästa vecka.

Efter de mer formella inslagen var det sen dags för en lite mer lekfull aktivitet. Ulla Björnänger hade satt ihop en slags musikalisk hjärngympa där det gällde att para ihop musikstycken eller dikter med respektive upphovs-kvinnor och -män. Tyvärr blev Ulla B sjuk och kunde inte själv medverka, men med Ulla Forsberg vid pianot och en panel bestående av Bengt Birging, Boris Gudmundsson, Britt Widman, Elisabeth Olofsson och Britt Edman genomfördes den musikaliska frågesporten ändå på ett utmärkt sätt. Det var, som sig bör i sådana här sammanhang, växlande svårighetsgrad på frågorna, och ingen lyckades pricka in alla rätt. Å andra sidan var det inte heller någon som blev helt utan poäng.

Sedan väntade förstås kaffet och mackorna, som den här gången var bredda på Loftcaféet. Allt förtärdes under gemytlig stämning, och mötet kunde säkert hålla på länge än, men vid det här laget måste Kopparbergar´n hasta vidare till andra uppgifter.

Text: Björn Öringbäck

Foto: Björn Öringbäck/Gunnar Björkman

Kommentera

 

mm mm