mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Rotarymöte med prisutdelning

12-09-14
Kopparbergs Rotaryklubb hade i tisdags ett av sina sedvanliga tisdagsmöten på Bångbro Herrgård. En punkt i kvällens mötesförhandlingar rörde klubbens engagemang under markndsdagarna. Rotary kommer att sälja lotter från ett stånd, och en del beslut togs angående utrustning för detta tillfälle. Den här kvällen hade man också bjudit in Sue Fagrell, som fick motta ett uppmuntringspris.

Klubbens president, Jaako Nilsson överlämnade priset, som hade formen av en penninggåva, och i sin motivering framhöll han de insatser som Sue Fagrell gjort för bland annat ungdomar och för hennes engagemang i Ställdalens Folkets park. I sitt tacktal nämnde Sue behovet av att kämpa mot spridningen av narkotika till våra barn och ungdomar. Bland annat vill hon ha hjälp att finansiera så kallade drogsnurror, ett hjälpmedel för föräldrar som vill veta mera om de symptom olika droger framkallar. Hon sade också att hon tycker om Kopparberg. 

- Det är en trygghet att känna folk och att känna varandras barn. Tar man hand om varandra blir världen bättre, sa Sue.

Efter en gemensam måltid var det så dags för kvällens andra inbjudna gäst, Birgitta Palm- Andersson att med hjälp av egna bilder och en inspirerande berättarkonst försöka höja de närvarandes kunskaper angående växthusodling i hemträdgården.

Hennes råd var bland annat att med kompost, hästdynga och ”skitiga fingrar” kommer man långt, och som bevis för sina påståenden, bar hon fram ett stort fat med tomater av olika sorter, som åhörarna fick smaka av. En klase druvor, även den hemodlad toppade det hela. 

- Att ha ett växthus är som en drog, sa hon och jag har längtat efter ett växthus sedan jag var barn. Nu har jag haft ett i 15 år.

Innan mötet avslutades kungjorde Jaako Nilsson att till nästa möte är kyrkoherde Carina Pilblad kvällens gäst.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

 

mm mm