mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Pubkväll

12-09-17
Onsdag den 12 september arrangerade LIHF pubkvällen med som tema: Skolan och Näringslivet. 

LIHF, Kommunen och Företagarna turas om med att arrangera pubkvällar. 
Ljusnarsbergs Industri och Hantverks förening grundades 1984 och har under de senaste 3 år försökt att bli en viktig partner för det lokala näringslivet. En av de aktiviteter var denna pubkväll som drog till sig mellan 40 och 50 personer. Kvällen hölls till i det nyrenoverade Klacken, många var nyfikna efter resultatet och blev positivt överaskade över alla förändringar som har skett. 

Catrin Bernhoft som har renoverat Klacken gav en presentation om hur hon kom på att investera i Klacken och vad det var som lockade henne. Hennes presentation följde av två korta presentationer av Kopparbergs båda heminriktningsbutiker, nämligen Swärdska Huset och Molanders. 
Swärdska Huset drivs av Ben och Annemarie de Vries och Molanders drivs av Monica Edlund, tillsammans erbjuder dem ett stort och brett sortiment. Monica Edlund driver även ett företag med läsglasögon. 

Efter dessa presentationer erbjöd Catrin på en härlig kantarellpaj som många tyckte om. 

Ronnie Edvardsson från Kyrkbacksskolan gav en presentation om hur skolan fungerar och vad skolan vill uppnå. Både skolan, näringslivet och Företagarna kom överens över att samarbetet kan förbättras för att behålla ungdomar i kommunen med den nödvändiga kompentensen som lokala företag behöver. Enligt enkäter som delades ut på kvällen var många positiva om pubkvällen. 

LIHF planerar att ha ett studiebesök den 27 september samt en träff mellan politiker och företagare den 2 oktober. Den 14 november blir det en trevlig medlemskväll. 

Text: Lonneke van Dam

 

Kommentera

 

mm mm