mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

PRO-fiske vid Gåstjärn

12-09-16
Gösta Bergman, som i årtionden varit en av de mest aktiva i Ljusnarsbergs FVO, arrangerar då och då fiskedagar för sina kamrater i Kopparbergs PRO-förening. Det brukar vara gemytliga tillställningar, och så blev det också vid det senaste tillfället som skedde i veckan som gått.

Det var strålande höstväder, varmt för årstiden och morgondiset lättade just när de första fiskesugna dök upp.
PRO-fisket är som sig bör, en inte allt för ansträngande historia, och förläggs alltid till någon av de två regnbågssjöarna Andtjärn eller Gåstjärn, där det finns bryggor och spångar att gå på, och där det regelbundet släpps i fisk av lagom fångststorlek. Den här gången var det Gåstjärn som var målet för utflykten. Fisket är som sagt tämligen bekvämt. Man betar på, kastar ut, och sätter sig att vänta. Och medan man väntar kan man dricka kaffe, grilla korv och berätta för varann om vad man minns från förr.

Så fridfullt såg det ut när Kopparbergar'n anlände till platsen, men skenet kan bedra! Plastkassar med nyfångade fiskar hölls upp framför våra näsor, så nog hade man fått fisk. Flera hade redan ”fiskat fullt”, vilket betyder att man dragit upp de tre fiskar, som dagskortet berättigar till. Men genom att köpa ytterligare ett kort kunde fisket fortsätta även för dessa.



Plötsligt plaskar det till därute i vattnet, och ett spö på bryggan börjar vaja. Det visar sig vara Gun Hermanssons bete som såg mest lockande ut den här gången, i alla fall i ett fiskperspektiv. Gun vevar lugnt in fisken till bryggan, där Gösta Bergman hjälper till att säkra fångsten med en håv.

- Nu har jag också fiskat fullt, konstaterar Gun och tar sig en grillkorvspaus, innan det är dags att fortsätta fisket.
Kopparbergar'ns representanter hade inga fiskegrejer med sig denna gång, men fick ändå en fisk med sig hem. Hur det gick till överlåter vi åt våra läsare att räkna ut.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

 

mm mm