mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Mozartkonsert i Församlingshemmet

12-09-26
På söndagseftermiddagen den 23 september fylldes Församlingshemmet i Kopparberg av musik och publik när Bergslagens kammarsymfoniker framförde en Mozartkonsert där. 

Enligt programmet bildades Bergslagens kammarsymfoniker 1974 i Lindesberg. Den består av fritidsmusiker och brukar beskrivas som Bergslagens egen resande orkester. Under senaste verksamhetsåret spelade man vid 22 tillfällen på olika platser och med olika dirigenter. Sammanlagt har Bergslagens kammarsymfoniker under åren gett över 600 konserter.

Dirigent och tillika pianosolist denna söndagseftermiddag var Stellan Almeberg, och Ida Nordlund var sopransolist. Dessutom hade man förstärkt bemanningen med konsertmästare Anders Jakobsson från Dalasinfoniettan och trumpetaren hade med sig ett par elever som för första gången fick prova på att spela ”på riktigt”
På det omfattande programmet stod alltså olika verk av Mozart, bland annat Uvertyren till Figaros bröllop, Pianokonsert nr 24 och Symfoni nr 35.
Kopparbergar'n talade efteråt med John Björklund, som i 29 år varit ordförande i orkesterstyrelsen men som tidigare i år lämnat den uppgiften vidare och numera enbart spelar fagott i orkestern. Han var mycket nöjd med genomförandet av dagens konsert, och konsertmästaren Anders Jakobsson ansåg att framförandet höll en ovanligt jämn nivå och hög kvalitet för att komma från fritidsmusiker.

Publiken, som var ovanligt stor för den här typen av musikaliska framträdanden, fick verkligen full utdelning på den investering som biljettkostnaden utgjorde, och säkert ser många redan fram emot nästa gång.

Foto: Gunnar Björkman

Kommentera

 

mm mm