mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Marken!

12-09-30
Så var det då dags igen för Kopparbergs Marknad, en av de största i mellansverige. År efter år fylls Kopparbergs gator och torg av flera hundra försäljare från när och fjärran och deras marknadsstånd. Lika säkert kommer massor av marknadsbesökare, oavsett vilken väderlek som råder.

I år kom en hel del regn, och fastän Ken Karlsson gjorde vad han kunde för att påverka vädergudarna blev det snarast värre!

Men ändå, trots regnet vällde besökarna in, de flesta bilburna, och kommunens föreningar hade ett styvt jobb att anvisa parkeringsplatser åt alla. 
Här är en bild från Laxbro gård där Kopparbergar'ns reportrar tillhörde funktionärsskaran under ett par förmiddagstimmar. Hjärt- och lungsjukas förening ansvarar för att platsen utnyttjades effektivt. 

Nere på byn var det mesta sig likt och många marknadsknallar stod på samma plats som året innan och året före dess... Som vanligt fanns det demonstrationer av olika prylar, det var bara prylarna som i någon mån varierade, och kanske publiken. 

Regnskurar kom och gick, paraplyer fälldes upp och ner, regnkläder åkte på och av, och visst gjordes det affärer på många håll. Utanför Tingshuset, där Ställdalens Fotoklubb säljer sina bildhäften, var kommersen intensiv mest hela tiden. Kopparbergar'ns folk är ju engagerade också i Fotoklubbes väl och ve, och hade garanterat ett svettigt arbetspass där. Men årets bildhäfte (nr 28) kommer att finnas till salu även under söndagen, liksom de flesta äldre numren. Försöket med register på USB-minnen slog också väl an, men ett fåtal kommer att vara tillgängliga också på söndagen.



Hungrig blir man ju alltid och köerna till olika typer av snabbmat var tidvis långa.

Gammelmarken vid Stora Gården är alltid populär med försäljning av smide, ost och korv och hemlagade karameller, och så var det också i år.

 

Där fanns också levande musik, och den som så önskade kunde ta sig en sväng på dansbanan.

Ovanstående text och bilder beskriver kortfattat Kopparbergar'ns upplevelser av lördagen. Vi återkommer med ett stort bildreportage över söndagen. Kolla om du fastnat på någon av de bilderna!

Text och foto: Björn Öringbäck

Jan-Olov Nyvall

Hej ! Gick runt på marknaden och hörde vid flertal tillfällen att folk inte kunde köpa saker.
Detta pga att det inte gick att få ut kontanter !!!
Ganska bedrövligt att inte "bankerna"kan se till att fylla på.
Marknaden är ju inget nytt fenomen, och samma problem uppstår varje år.

Kommentera

 

mm mm