mmm

 

- mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Succé för Guldkringlan

12-09-10

Guldkringlan i Bångbro bjöd i lördags eftermiddag in till öppet hus i före detta Tages Värdshus, och det blev en anstormning av besökare, trots att ingen annonsering gjorts, förutom den, som vi stod för i Kopparbergar'n. När vi anlände satt det fikagäster både ute och inne. Några fler var på väg in medan andra började ge sig hemåt igen. Bland de senare var Margareta Sandin, som köpt med sig ett stort bröd, som såg väldigt gott ut.

Några av gästerna på uteserveringen berättade att före öppningsdags var det kö långt ut på parkeringen. Det är något man inte sett i Bångbro på förfärligt länge! Och ändå hade det inte gått ut att kaffet var helt gratis denna dag.
Som Kopparbergar'n tidigare berättat är det Jeroen Dekkers från Bångbro Kids & Outdoor, som köpt fastigheten medan Henk och Joke van Bentum driver konditoriet Guldkringlan. Paret Bentum har ju redan tidigare ett konditori med samma namn i Grythyttan, och räknar med att kunna samordna de två verksamheterna.

I dag, måndag, är det ordinarie öppettider som gäller, dvs 9:00 – 16:00 och förutom att fika på plats, ute eller inne, kan man också köpa allehanda konditorivaror där, inklusive härligt nybakat matbröd. Matbrödsdisken var för övrigt helt länsad av ivriga kunder redan när vi från Kopparbergar'n kom till platsen. Men vi blev, som alla övriga, bjudna på kaffe och som de flesta andra köpte vi också till varsin go'bit som garanterat smakade helt underbart. Tillströmningen av gäster var hela tiden stor, och enligt uppgift från ägarna hade fler än 300 personer passat på att besöka ”Gamla Tages” under de tre timmar man hade öppet.

Henk själv hade bara tid för en språngfika, och både Joke och tre medhjälpare hade också fullt upp med att betjäna gästerna.

Gratulationer kom också in från flera håll, inte minst från andra holländare i Kopparberg eller trakten häromkring.

Vi från Kopparbergar'n sällar oss till gratulanternas skara och önskar ägarna ett stort lycka till. Vi kommer definitivt att återvända hit fler gånger och rekomenderar alla er som ännu inte varit där, att göra ett besök. Ni kommer inte att bli besvikna!

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

 

mm mm