mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Årets bildhäfte

12-09-15
I samband med Kopparbergs marknad brukar Ställdalens fotoklubb saluföra ett nytt häfte med gamla bilder från Ljusnarsberg, och så blir det även i år. Nu är det dags för årgång 28 av det populära häftet, som den här gången fått framsidan prydd med en bild av Hyttan i Ställdalen. För ovanlighetens skull är det inte ett fotografi, utan en samtida teckning av Josefi Sjöström. Inuti är det däremot fotografier som det brukar vara.

Gunnar Björkman har som vanligt svarat för urvalet av bilder och samarbetet med tryckeriet. Tyvärr har framställningskostnaderna skjutit i höjden på senare tid och därför känner man sig i klubben nödgade att höja priset som länge legat på 60 kronor per häfte. I år kommer därför bildhäftena att kosta 80 kronor.
-Egentligen skulle vi behöva ta 100 kronor för de nya häftena, säger Gunnar Björkman, men genom att ta 80 kronor för såväl de senaste som för äldre exemplar, går det ihop ändå. Detta pris gäller alltså för alla häften med nummer 10 – 28. Vi har också ett fåtal häften kvar av nummer 1 – 9, men med tanke på samlarvärdet kostar dessa 200 kronor per styck.



En del människor har också efterfrågat någon slags register över samtliga bilder i häftena, och arbetet med ett sådant har båbörjats. Dels kommer det att finnas ett par blädderexemplar på marknaden och dels kommer klubben att saluföra USB-minnen med sökbar information om bilderna i häfte 1 – 15 (eventuellt fler). Eftersom den information som finns på minnena är begränsad till dessa tidigare bildhäften, kommer årets pris att sättas till 60 kronor. Dessutom kommer köparna att kunna byta ut dem gratis mot kompletta minnen nästa år. 

Text: Björn Öringbäck

Kommentera

 

mm mm