mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Öppet hus hos Astma- och Allergiföreningen.

12-09-11

Det var mycket som hände i Kopparberg i lördags, och Kopparbergar'n stack in sin nyfikna näsa lite varstans. När vi kom till Astma- och Allergiföreningens lokal på Konstmästaregatan trodde vi nästan att vi skulle bli utmotade med detsamma, eftersom vi möttes av Anna-Lena Didic med en hoprullad tidning i högsta hugg.

Det visade sig dock snabbt att det inte var oss hon jagade, utan en geting som objuden slunkit in i lokalen. En geting vill man ju inte gärna ha i närheten av människor som lider av allergier. Ett getingstick kan vara livsfarligt för den som är överkänslig mot sådana.

När väl faran var över fick vi en pratstund med den nu helt fredliga Anna-Lena.
Hon berättade att föreningen haft lokalen sedan ett år tillbaka, och att man startat försäljning där för att få in lite pengar till hyran. Öppettiderna är tisdag och torsdag eftermiddagar. 
Annars står ju ungdomsverksamheten i centrum för föreningens arbete. Anna-Lena berättade att den drar igång i vecka 39. På måndagarna är det Måndagsskoj för de yngre barnen klockan 17 – 19, och dagen efter är det Tisdagsskoj för de lite äldre.

 

Rickard Didic som går i sexan, är själv med i den äldre gruppen och hjälper dessutom till som biträdande ledare i den yngre. Åldrarna som man riktar sig till är skolår 1 – 3 respektive skolår 4 – 7.

Men det är inte bara aktiviteter för barnen som står på föreningens agenda. Den 20 -21 oktober ordnas en resa till Ullared, där övernattning sker i ett allergisanerat hus som står till föreningens förfogande.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

Ewa Rüdén:

En suverän dag i Kopparberg jag vill ge Föreningen och dess ordförande Anna-Lena Didic´ för hennes engagemang i föreningen. Ordnar mycket för "våra" allergiska barn.
Kram från Ewa Rüdén i Örebro

Kommentera

 

mm mm