mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Nyttigt att röra på sig


Helga, Berit och Ulla tränar båda armar och ben.

Korpen i Kopparberg ser till att det finns tillfällen för alla att vårda och förbättra sin fysiska hälsa.


Olle tränar armstyrkan

På torsdagskvällarna arrangeras styrketräning för seniorer i vårdcentralens bottenvåning. Kerstin Richardsson leder det hela och ser till att alla får börja med en uppvärmningsstund till musik innan det är dags att gå över till redskapen. 
”Styrketräning!” - Det får Kopparbergar'n att tänka på muskelberg, som lyfter skrot under stön och vrål med en atmosfär fylld av svett och tårar. Men ack, så fel man kan ha!

Visserligen finns där maskiner som ser ut att vara hämtade från en tortyrkammare, men lokalerna är ljusa och fräscha och det finns ingenting plågat över besökarnas ansiktsdrag.

- Efter uppvärmningen får var och en träna i sin egen takt med valfria redskap, berättar Kerstin. Sen varvar vi ner till musik och avslutar med avslappning. Det är samma upplägg på tisdagarna, men då kallas det rygg-gympa. Att vara med kostar 100 kronor per termin, och varje termin omfattar 12 tillfällen.

Kopparbergar'n själv, som i likhet med kung Gustav den II Adolf, blivit ”med tiden tämligen fet”, skulle nog behöva delta i båda aktiviteterna. Priset verkar helt rätt, men sen är det ju det där med latmasken....

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

 

mm mm