mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Musikelever på läger

23 elever från Kyrkbackskolan har nyligen varit på musikläger i Lövåsen norr om Lindesberg. Det är ett årligen återkommande inslag i Musikskolans verksamhet, och utgör en uppstart för det kommande skolårets arbete.

- Eleverna får lära känna oss lärare och varandra under trivsamma former, säger orkesterledare Helena Engström Anestedt. I musikskolan undervisas var och en enskilt, men målet är ju att kunna spela tillsammans, så det är viktigt att ta vara på sådana här tillfällen, speciellt för dem som är nya.



Tidigare år har man förlagt lägret till bland annat Malingsbo och Saxenborg, men i år blev det alltså Lövåsen. Med på lägret, förutom eleverna, var också trumpetlärare Håkan Nyqvist, fiollärare Karin Svedberg Karlsson, och gitarr- och klasslärare i musik, Carl Ölvstam, samt musikskolans rektor Ida Blomqvist på plats. Förutom själva musiken så håller ju lärarna i allt annat som rör planering, mat, aktiviteter mm under lägret, men assisterades också av föräldrar när det gällde transport av barnen och i köket. Anna-Lena Didic´var en av dem som var där och hon ger en stor eloge till lärarna för deras arbete.

- Som förälder vill jag även säga att de är otroligt duktiga på detta med specialkost. Det finns alltid mat som alla kan äta, oavsett allergier religion mm, säger hon.
Anna-Lena har för övrigt även bidragit med bilder och underlag för denna artikel, vilket Kopparbergar'n i sin tur tackar för.



Vi har också pratat med musikrektor Ida Blomqvist, som är mycket nöjd med arrangemanget och tycker att eleverna var jätteduktiga.

Som avslutning på lägret genomförde man en liten minikonsert, så att alla fick pröva på att spela igenom ett stycke tillsammans.

Uppgifter: Musiklärarna
Foto: Anna-Lena Didic'

Kommentera

 

mm mm