mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Omtyckt söndagsnöje

Det var söndagsmorgon efter en frostig natt, men nu sken solen redan från en klarblå himmel, och på Malmtorget stod en grupp människor småpratande med varandra. Det såg ut som om de väntade på något – eller någon...



Snart dök allas vår Frida upp i luckan vid ”Esters kiosk”, och strax formerade sig gruppen av människor till en kö för att få sina brickor till motionsbingon. 
Frida, ja det är förstås Wilfriede Sandberg från Backarna, som för Korpens räkning utför den här uppgiften, söndag efter söndag. Nu var det i alla fall sista gången för säsongen, och det kanske var tur det, för nattemperaturen hade varit låg, och gårdagskvällens väderleksrapport på TV:n hade varnat för ymnigt snöfall redan på måndagen.
Hur kallt hade ni i natt? frågade deltagarna varandra.
Svaren låg runt 7 – 8 grader minus.



Tjugo kronor kostade det att deltaga, men så kunde man vinna också, om man hade tur med bingospelet.
Vi hade tur förra gången, berättade Åke och Berit Forsberg. Vi vann 2000 kronor!

Fast om man tänker efter, så är ju alla deltagarna vinnare. Bara det att komma ut och röra sig i det vackra senhöstvädret har ju sitt värde, och så bidrar det ju till bättre hälsa också.
Det finns flera olika banor, som Frida varierar med, och denna gång blev det Rydbergdalsrundan.

Kopparbergar'n stötte på några som just var på väg uppför Tivolibacken. Där fanns en av kontrollerna med sex bingonummer och en fråga, som var lite klurig.
”Vilken stad ligger inte i Dalarna?” löd den, och det fanns en viss tveksamhet inom gruppen, om det rätta svaret skulle vara Avesta eller Fagersta.
- Det är frivilligt att svara på frågorna, berättade Frida för Kopparbergar'n. Det är ingen tävling man kan vinna pris i, utan de är bara till för att göra det lite roligare att delta.



Vartefter deltagarna kom tillbaka till kiosken, bjöd Frida på kaffe och egenhändigt bakade kakor.
Och deltagarna visade i sin tur sin uppskattning av hennes ideella arbete, genom att uppvakta med blommor.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

 

mm mm