mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Modevisning på Swärdska Huset.

I onsdags kväll bjöd Swärdska huset in till visning av Capri Collections höstnyheter.

Ett 40-tal besökare (läs kvinnor) hade bänkat sig på stolar i butiken och småpratade förväntansfulla på vad som skulle visas. Kaffe och te serverades liksom ett antal smaskiga bakverk och stämningen var hög.

Så började då visningen.  Swärdska huset hade valt sina modeller från närområdet och först ut på "catwalken" var Karin, som är frisör och flyttat från Stockholm till skogen i Ljusnarsberg. Capri Colletions representant berättade om kläderna medan musik hördes i bakgrunden. I modesammanhang ser man oftast mycket unga modeller, här var alla modeller vuxna kvinnor.

Så kom de då, en efter en och visade kjolar, toppar, blusar, jackor klämmingar och sjalar. Capri Collection har även boots, leggins m.m. Vi fick veta att plaggen är tillverkade av bomull, en del med elastan som inslag. Alla kroppsnära plagg är tillverkade av ekologisk bomull och vissa jackor har en vaxad, "oljig" finish, som ger lyster och skinnkänsla. Klänningar och tunikor har mönster efter vad som är inne för hösten. Zickzackränder, skogsarbetarrutor, leopardfläckar och julrosor kombinerades med svart, brunt, mörkt petroliumgrönt/blått och ljuvt naturbeige. Tuffa snäva kjolar och korta jackor mjukades upp med romantiska volangkjolar och knytblusar. Det här är kläder som kan anpassas allt efter ålder, kroppsform och kynne för dagen.

Det ska vara långt bak och kort fram, fick vi veta. En del kjolar kan vara knäkorta fram och nästan hellånga bak. Jeansen är mycket tajta, men så mjuka att de formar sig efter kroppen och blir som en del av den.

- Köp inte för lediga jeans, varnade Capri Collection. Då kommer ni att tycka att de är för stora efter ett tag. Över huvud taget är plaggen stora i storlekarna och finns i XS-XXL, 34-48

Hur ser de då ut? Kopparbergar'n tog några bilder medan modellerna rörde sig på catwalken i affären. 

 

Text: Inger Aftonljus
Foto: Björn Öringbäck

Kommentera

 

mm mm