mmm

 

- mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Fullsatt fest på Älgen

Hjärt- och lungsjukas förening i Ljusnarsberg är en livaktig förening med många medlemmar. Men tro för all del inte att det beror på att det är ovanligt många sjuklingar här! I stället är det nog så, att det stora medlemsantalet beror på att det ordnas så mycket trevliga aktiviteter och det i sin tur beror helt säkert på föreningens styrelse med Barbro Resare vid rodret. 

En annan förutsättning är att föreningens ekonomi är tämligen god, och det i sin tur hänger ihop med allt arbete medlemmarna uträttar i samband med marknaden. Parkeringsplatser ska ställas i ordning, gräs och sly ska röjas, skyltar sättas upp, tjänstgöringslistor upprättas osv. Cirka 40-talet medlemmar var på ett eller annat sätt engagerade, och som ett tack för deras insatser ordnades en fest på Världshuset Älgen.



Höstrusk, granna löv och marshaller mötte gästerna där ute, och inifrån lyste det välkomnande genom fönstren. Innanför porten fick var och en ta emot en skraplott i samband med avprickningen, och sen gällde det att hitta bra platser och trevliga bordsgrannar.

När alla anlänt hälsade Bosse Öhgren alla välkomna, och så började kalaset som bjöd på både kokt lax och stekt fläskfilé med tillhörande såser sallader och annat. Mat fanns det i riklig mängd och även fst de flesta sågs backa om, var det ingen risk att någonting tog slut.

Under middagen presenterade Barbro Resare fyra glasburkar med snören i, och det gällde för deltagarna att gissa längden på snörena. Under det efterföljande kaffet avslöjades resultatet. Det visade sig att leken var ganska svår, och de flesta underskattade nog snörenas längd. Några kom i alla fall riktigt nära och fick som belöning något gott att ta med sig hem efter en lyckad kväll.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

 

mm mm