mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Damernas afton i Fotoklubben

När Ställdalens Fotoklubb hade sitt månadsmöte på tisdagskvällen, tillkännagavs resultatet av den tredje etappen av Klubbmästartävlingen. Denna etapp hade mottot ordspråk, och det visade sig att det inte var så enkelt att med en bild illustrera ett sådant. Men med stor fyndighet och en god portion humor presenterade Märta Dahlberg sitt bidrag: ”Vi tar igen oss medans brådskan går över”. 

Juryn, som hör hemma i Gagnef, ansåg att Märtas bild var bäst bland samtliga inlämnade. Björn Öringbäck, Kopparbergar'ns chefsfotograf, förvisades därmed till andraplatsen med sin bild från valborgsmässofirandet i Ställberg. Ordspråket som den illustrerade lyder som så: ”Tänd ej en eld som du inte kan släcka.” 

Thyra Lundell blev både trea och fyra med sina bilder, Därmed segrade hon sammanlagt och tog viktiga poäng i kampen om klubbmästartiteln.


"Man kan inte bedöma en bok efter titeln"


"Man kan aldrig lära gamla hundar sitta"

Vilket ordspråk Kimmo Kuismin syftar på med den här bilden är väl uppenbart för alla? - Ja just det! ”Liten tuva stjälper ofta stort lass”.

Rapporten från marknaden och försäljningen av bildhäftena där var preliminär, men bruttoförsäljningen var, i kronor räknat, den bästa hittills. Totala tryckkostnaden är ännu inte helt känd, men troligtvis blir nettointäkten ungefär som förra året.

Inför varje månadsmöte brukar någon medlem få i uppdrag att ta 10 bilder, tagna i en följd och vara helt obehandlade i dator. Dessa bilder ska sedan redovisas på mötet där de utgör underlag för bilddiskussion. Den här gången var det Ingrid Karlström som visade sina bilder tagna längs kanalen i Bångbro.
Som avslutning på mötet visade Björn Öringbäck ett antal digitala bilder. Det var dels från ett ställdalshus, som stått obebott i många år, och dels från arrangemanget vid Ställbergsgruvorna, där DRIFT Scenkonst genomförde ett arrangemang för ett par veckor sedan.

Text: Björn Öringbäck

Kommentera

 

mm mm