mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Exkursion till Djupdalshöjden

I söndags hade Hopajola initierat en exkusion på Djupdalshöjden. Guider var Christer och Helena Klingberg. 

Naturreservatet är Ljusnarsbergs högst belägna plats med många rara växter och Vi samlades 8 personer och en hund i duggregnet på Ahlstroms parkering. Det var deltagare från bl.a Askersund, Frövi och Gyttorp. I Stora Kumlan började regnet bli snöblandat och på vägen upp mot Djupdalshöjden övergick det till snö. Alla tyckte det var trevligare att börja promenaden i snö än i regn.

Första stoppet gjordes vid en skoterkoja som ligger i norra utkanten av reservatet. Christer berättade om området  Vi satt en stund och dryftade spörsmål om skogsavverkningar och andra frågor om naturen. 

Sedan gick vi “off pist” till raststugan vid Hjortebärsmossen. 

Kaminen tändes upp och matsäcken togs fram. Christer hade kartor med sig över naturreservatet som vi studerade och pratade kring. Även andra reservat i Örebro län kom upp i samtalet. 

Vi hade alla fina naturupplevelser att minnas. När vi kom ut från kojan hade snöfallet övergått i regn men vi gick ändå inte stigen mot bilarna utan vandrade ut i den vackra naturen sydost om stugan. Regnet glömdes bort och vi njöt av att vandra i gammal skog. Växtlighe

När vi så småningom kom till bilarna var vi överens om att det varit en fin promenad och vi tackade Christer och Helena för att de delat med sig av sina kunskaper om Djupdalshöjden.

Text: Thyra Lundell 
Foto: Bengt Lundell

Kommentera

 

mm mm