mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Blomsterarrangemang på Trädgårdsföreningen

Ljusnarsbergs Trädgårdsförening förlade sitt oktobermöte till Koppargårdens terapilokal, och ämnet för kvällen var blomsterarrangemang. Ett tjugotal av föreningens medlemmar deltog i mötet och hälsades välkomna av föreningens ordförande, Margareta Torstensson.



Therese Eriksson från Solrosens blomsterhandel var inbjuden för att demonstrera och berätta. 
Samtidigt som hon med vana händer planterade den ena lilla vackra blomstergruppen efter den andra i diverse ”korgar” av förzinkad plåt (mycket modernt just nu) berättade hon också om hur det kom sig att hon blev florist och butiksägare.

- Efter skolan visste jag inte riktigt vad jag ville göra, och det var inte så lätt att få jobb, berättade Therese. Jag blev erbjuden ett praktikjobb inom barnomsorgen, men jdet var ingenting för mig, eftersom jag inte ville inrikta mig på den verksamheten. Sen blev jag erbjuden en sex månaders praktik hos Marianne och Erik på Solrosen som då låg i Laxbrogården, och det gjorde mig säker på vad jag ville ägna mig åt, så jag utbildade mig till florist.
Jag blev erbjuden att köpa blomsterhandeln tidigare, men då kände jag mig lite för ung och oerfaren, så i stället blev det några år på ICA. När Solrosen till sist blev ledig och jag köpte den, var det nog många som tänkte att ”Vad vet hon om blommor egentligen? Hon har ju bara suttit på ICA.”

Men nu är Therese alltså butiksägare och har dessutom Pernilla Wåström som anställd.
- Vi kompletterar varandra så bra, sa Therese. Under min praktik fick jag lära mig mycket om äldre metoder att arrangera blommor, medan Pernilla är duktig på nyare varianter. Det är en sor fördel, eftersom vi gör alla arrangemang själva, buketter, blomsterutsmyckningar, grupper och annat.

Medan Therese berättade, växte raden av färdiga grupper framför publikens ögon, och när materialbordet började bli tomt, blev det dags för dragning av vinster på de lotter som sålts vid mötets inledning. Blomstergrupperna fann på så sätt nya ägare, och även Kopparbergarn's webmaster (Inger) hade turen att få en av dem med sig hem.

Ingrid Karlström tillhörde också vinnarnas skara när Eva Kjellsson förrättade dragningen.
Margareta Torstensson samanfattade årets verksamhet och under den därpå följande fikastunden kunde de närvarande diskutera sina personliga erfarenheter av den gångna odlingssäsongen och planerade förberedelser för nästa.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

 

mm mm