mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Musik i allhelgonatid

På fredagskvällen bjöd Ljusnarsbergs församling in till en musikafton i kyrkan under temat ”Musik i allhelgonatid”. Medverkande var Hörkens och Ljusnarsbergs kyrkokör, samt Ida Blomqvist (sång), Jörgen Engström (sång, orgel,piano) och Marit Månsson (diktläsning). 

Dirigent var Viveka Sjödell.



Kyrkan var så gott som fullsatt, och åhörarna fick njuta av en varierad musikmeny med verk av såväl Mozart som ”Perra” Moraeus (bror till Kalle) och många andra. Ändå var urvalet av musik- och diktverk så väl gjort, att allt passade tillsammans i en stämningsfull helhet, där också ljussättningen och kyrkorummets akustik förstärkte upplevelsen.



Ida Blomqvist hade stora uppgifter med solosång, och det var säkert fler än Kopparbergar'n som häpnade över hur väl hon genomförde dem, trots tydliga förkylningssymptom mellan insatserna. 
Jörgen Engströms framträdanden är också värda att nämnas, Liksom Marit Månssons lyriktolkningar.

Som brukligt är vid musikaliska framföranden i kyrkan, förekom inga applåder mellan de olika musikstyckena, men när allt var slut, bröt den välförtjänta applådåskan fram.
- Skriv att jag är väldigt trött och att jag ska åka hem och vila nu, sa Ida Blomqvist, när Kopparbergar'n framförde sin uppskattning till de medverkande.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

 

mm mm