mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Smakfylld tjejkväll

12-11-12

I torsdags kväll bjöd Bergslagens Sparbank in till en tjejträff på Bångbro Herrgård, med information och chokladprovning. Ett tjugotal kvinnor i olika åldrar tog vara på tillfället, och det ångrar de säkert inte. Efter välkomstdrink och en stunds mingel, fick de närvarande ta del av bankens information, som den här kvällen riktades speciellt till kvinnor. Mikael Funck är försäkringsspecialist och tog upp frågor på det området, och Gunilla Karlsson, som är privatrådgivare, berörde viktiga trygghetsfrågor kring speciellt kvinnors situation.

Vi sparar alldeles för lite, konstaterade Gunilla. För att skapa ett reservkapital som ger trygghet vid till exempel graviditet, olycksfall mm borde vi spara minst en tiondel av våra inkomster.
Informationen måste definitivt räknas till nyttigheterna den här kvällen, medan chokladprovningen som följde var mera för njutningens skull, även om den också innehöll en hel del fakta.

Ingela Bornström berättade initierat om chokladens väg från kakaoträdens frukter till ätfärdiga produkter, och dessutom bjöds åhörarna på smakprov av råchoklad och olika chokladtyper.


Råchoklad smakar inte alls som man förväntar sig av choklad

Kakaomassa och kakaosmör ska det finnas mest av i en kvalitetschoklad, förklarade Ingela. Det är också viktigt att råvaran håller hög kvalitet och att den har behandlats rätt i alla led. Men smakar det så kostar det! Choklad som kommer från den allra bästa odlingen kostar 3000 kronor kilot!

Tjejkvällen var i sin helhet en lyckad tillställning med en glad och livad stämning, och förutom nyttig information och härliga smakupplevelser fick deltagarna med sig var sin kasse med ett par små presenter, bland annat en nyckelring med lampa som kan komma till bruk när nyckelhålet gömmer sig i vintermörkret.


Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

 

mm mm