mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Samarbete kring besöksnäringen

12-11-10
Kopparbergar'n har som bekant en mycket liten reporterskara som inte alltid hinner vara på plats för att rapportera om allt positivt som händer i våra trakter, och det är något som vi bara kan beklaga.
Men desto gladare blir vi, och förmodligen även ni läsare, när rapporter skickas in även från andra källor.
Den här gången är det Felicitas Nowak från Bångbro Kids & Outdoor, som skickat oss ett mejl och berättat:

Onsdag 7 september träffades flera olika aktörer ur kommunen på Tages Wärdshus. Anledning var att vi bjöd in alla som är involverade i besöksnäringen. På plats fanns olika aktivitetsföretag, hembygdsföreningen och kommunrepresentanter som ville ta upp diskussionen om hur vi kan knyta ihop utbudet som finns i kommunen och hur vi får besökarna att stanna så länge som möjligt i vår kommun.

Alla var överens om att det behövs ett bättre samarbete mellan de olika aktörerna och det blev en livlig diskussion. Diskussionen resulterade i att vi bestämde oss för att lansera ett pass, där alla som vill, får vara med – inte bara aktivitetsföretag. Och inte bara besökarna ska få köpa passet, kommuninvånare är också välkomna!

Passet ska ha samma storlek som ett vanligt respass och ska vara ett tillägg till både gästguiden och kartan som redan finns. Varje företag som vill vara med, får en egen sida där de kan presentera sig med de viktigaste informationerna. Om man vill ge rabatt till den som kommer med passet, det får var och en bestämma själv. De som kommer med passet får en stämpel i passet som bevis på att de har varit där och om man har varit på x-antal olika ställen i kommunen då kan man delta i en utlottning.  

Passet ska vara självfinansierade, dvs. att tryckkostnaderna och kostnaderna för stämplarna ska täckas av försäljningen. Om det blir pengar över så ska de sparas och användas till nästa version. Det diskuterades även om det ska finnas plats för sponsorer i passet, men det blev inget beslut än. De företag som är med, ska troligen ha en liten skylt i fönstret så att besökarna ser att de kan få en stämpel.  

Hur passet ser ut (färger osv.) har gruppen inte bestämt än, men det finns redan en i gruppen som erkände sin stora passion för att pyssla med sådana saker. Skulle det finnas fler där ute som tycker om att pyssla med design är ni hjärtligt välkomna att leka lite och komma med ett förslag.  

Nästa möte är onsdag 28 november 2012, kl. 18:30 på Tages Wärdshus igen. Tills dess ska kostnaderna vara klara och det ska vara klart vilka företag som vill vara med. Därför ber vi alla som vill vara med eller som har frågor att ta kontakt med mig, Felicitas Nowak. Det går bra att skicka ett mejl till bko@fjalltofjell.com eller så kan man bara ringa 0580-12356. Till sist vill jag påpeka att alla intresserade är hjärtligt välkomna till mötet!

 

Kommentera

 

mm mm