mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Dags för vaccin

12-11-02

I väntrummet på vårdcentralen var det trångt på torsdagseftermiddagen, men det berodde inte på att någon epidemi brutit ut, utan anledningen var snarare att många var måna om att slippa bli offer för en sådan.
Årets vaccinering mot influensa är i full gång. Den började vecka förra veckan och håller på till och med vecka 46, men det är bara tisdagar och torsdagar klockan 14 – 16, som avsatts för ändamålet. Anledningen är bland annat att det fattas sköterskor på vårdcentralen, och för att klara vaccineringarna har pensionerade sköterskor kallats in att vikariera.



Kopparbergar'ns personal passade också på att ta sina sprutor när vi ändå var på plats för att göra ett reportage (eller var det kanske tvärtom?). Medan vi väntade på vår tur pratade vi med Georg Axelsson och guldvaskarparet Stig och Margareta Söderlund. Alla tre var där för vaccinets skull, och samtliga hade nu en viss vana vid nålstick eftersom de varit med redan från den tid då influensavaccinationerna började i Ljusnarsberg.



Så var det då dags för oss att komma in till Berit Widman för våra sprutor. Vår webredaktör, Inger, fick vara försökskanin, men då hon inte syntes lida alltför mycket av behandlingen, vågade även undertecknad att utsätta mig för densamma.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

 

mm mm