mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Blommor, blommor

12-11-06

När Kopparbergar'n tömt spargrisen och åkt in till byn med sikte på att inhandla de nödvändigaste ingridienserna för att uppehålla livhanken ännu ett par dagar, lade vi märke till en ung man som sprang omkring och flyttade på blommorna i foajén. Han var inte klädd i ICA:s färger, och hade inte heller någon symbol som kunde klassa honom till personalen, så det är klart att vi blev nyfikna – igen!
Som tur var, så var blomsterkillen både trevlig och villig att berätta för oss om hur allt låg till. (Om han inte berättat något, hade han naturligtvis inte heller varit trevlig – åtminstone inte i våra ögon.)

Men nu berättade han alltså, och det vi fick veta var att han hette Magnus Thornblad och jobbade för ett företag som heter S-blommor. Deras affärsidé är att leverera blommor till dagligvaruaffärernas blomsterdiskar, och även att sköta om blommorna på plats. Företaget har sitt huvudkontor i Göteborg, men har också lokalkontor runtom i Sverige. Det närmaste ligger i Örebro, och det är där, som Magnus har sin bas. Han har hand om leveranserna till ICA-butiker i norra länsdelen, samt till Filipstad, och det har han hållit på med i sex år vid det här laget. Vi frågade faktiskt inte om Magnus gillar jobbet, men av den glada uppsynen och det trevliga bemötandet att döma, så gör han det.

Och kunderna i sin tur gillar att det finns ett snabbt och smidigt alternativ till hyfsat pris, även om sortimentet inte är så stort, och vill man ha något annat, och på köpet få personlig betjäning, så finns ju faktiskt Blomsterhandeln Solrosen alldeles intill.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

 

mm mm