mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Homepartymässa

12-11-27
Jo, som rubriken säger så annonserades att en sådan skulle äga rum i Ställdalen under helgen som gått. För Kopparbergar'n som har alla sina rötter djupt nedgrävda i den forntid vi kallar 1900-talet, var ett homeparty en företeelse som ägde rum hemma hos någon, som var återförsäljare av plastgrejor som det stod Tupperware på, och enligt vad vi erfar är detta koncept fortfarande gångbart även vid detta årtusendes början. Och det lär gälla inte bara för mer eller mindre oumbärliga plastbyttor, utan även för smink, kläder och annat.

I söndags hade man alltså byggt vidare på idén och samlat flera försäljare i den före detta teatersalongen i Ställdalens Folkets Hus. Och visst fanns en Tupperwareförsäljare på plats! Men i övrigt var det nog mer hemslöjd än homeparty på borden. 

En och annan lokal företagare var också där, som Djurens lanthandel med bland annat hund- och kattfoder, Make by AMM sålde hudvårdprodukter mm och Garnstumpan slog två flugor i en smäll genom att själv sitta och sticka medan hon väntade på kunder som ville köpa garn.

Marianne Jansson expedierade vid handtryckeriets bord, när Gunnar Björkman hälsade på.

Mary Stjärnlöv presenterade egenhändigt tillverkade vackra halsband och örhängen gjorda av papper (!), 

Berit Landberg och Siv Varnberg delade bord med kallmålad keramik, bland annat grodor och en stor bevingad gris, som redan funnit sin köpare när Kopparbergar'n kom dit. Siv berättade att hon även kommer att ställa ut sina figurer på Blå Soffan i december.

Vackra figurer presenterade också Ilona Olme och dottern Nicole Hjertstedt, men Ilonas figurer är gjutna i betong(!) och hon gör dessutom formarna själv, eftersom sådana är relativt dyra att köpa.

En äkta tomtefamilj hann vi också med att träffa. Det var LG Nilsson och Mia och Hanna Nilsson Johansson. Ute på gården stod också Ulla-Maj Karlsson och sålde vackra kransar och annat som hör julen till, precis som hon gjorde i Sunnansjö dagen innan.

Text och foto: Björn Öringbäk

Kommentera

 

mm mm