mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Tema årstider

12-11-11
Fotoklubben hade i tisdags kväll sitt näst sista månadsmöte för året, och det fanns många ärenden att behandla, även fast det den här gången inte fanns något tävlingsresultat att redovisa.

Bland annat rapporterades från Fotoklubben Focus' 60-årsjubileum, som tidigare skrivits om i Kopparbergar'n, och så tog man del av diverse information från riksförbundet.

Diverse inköp har diskuterats en tid, och nu bestämdes att inköpa lätta jackor med klubbens logga tryckt på lämplig plats. Thyra Lundell fick i uppdrag att arbeta vidare med ärendet.
Vidare bestämdes att klubben köper in ett antal licenser av Photoshop Elements 11, som är den senaste versionen av det populära bildbehandlingsprogrammet. Björn Öringbäck fick i uppdrag att ordna detta, och det är också han som kommer att leda en workshop kring det nya programmet med start på torsdag den 15 nov klockan 13 i Bruksgården Ställdalen.

Annika Zetterlund stod på tur att redovisa ”tio bilder”, och hon hade valt motiv med bland annat boskap och höstlöv. Det speciella i uppdraget, är att fotografen ska ta 10 bilder med olika motiv, och dessa bilder ska sedan visas som kameran tog dem, utan bearbetning i datorn. Sedan blir de föremål för diskussion inom gruppen, med eventuella förslag till förbättringar.

Livlig diskussion blev det också kring de bilder som lämnades in till kollektionstävlingen, som i år hade fått mottot ”De 4 årstiderna”. Var och en skulle alltså lämna in fyra bilder som tillsammans illustrerade alla fyra årstiderna. Jury för den tävlingen är ovan nämnda Focus i Örebro, och resultatet ska vara klart till decembermötet, då det är dags att lämna bilderna till ”Årets bild”.
På decembermötet kommer dessutom det sedvanliga fikat att bytas ut mot en jultallrik.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

 

mm mm