mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Dockteater för sexåringar

12-11-14

Föreningen Norden får väl oftast inte så stor uppmärksamhet i media, men det finns i alla fall en liten avdelning i Ljusnarsberg, och den utför ett träget arbete för gemenskapen mellan de nordiska länderna samt för tolerans och allas människors lika värde.

Som ett led i Föreningen Nordens verksamhet bjöd man på måndagsförmiddagen in Garhytteskolans förskoleklasser till en dockteater på Kommunbiblioteket. Det var franskfödda Helene Nevers som till barnens förtjusning uppförde ett skådespel med stavdockor. Teaterstycket var en sedelärande berättelse om den lite skrytsamma men mörkrädda Prins Felix, en räv, en bondflicka och så förstås en elak häxa. Helene som numera hör hemma i Sydnärke, gör allt arbete själv, hon skriver manus, skapar figurerna och spelar själv alla rollerna. 

Att hon lyckas fängsla barnen, och få dem engagerade i händelseförlopet, råder det inget tvivel om, samtidigt som hon lyckades tydliggöra vikten av hjälpsamhet och samarbete, samt att alla har sitt värde, oavsett var man har sitt ursprung. 

Efter själva föreställningen fick barnen möjlighet att ställa frågor till Helene, och de tog väl vara på den. De ville förstås veta hur dockorna manövrerades och hur de rörde sig, och Helene demonstrerade de olika dockorna, den här gången ute på golvet så att alla kunde se.

Sedan blev det bull-och saft-kalas, medan Wiveka Stopp kollade upp barnens kunskaper om nordens flaggor.

När alla fått sitt var det dags att gå hem, men då väntade en överraskning, för vid utgången stod Margareta Olsson och delade ut en bok till varje barn. Det var utan tvekan en mycket lyckad satsning från arrangörernas sida, men så hade de också fått ett rejält stöd från ABF, som på så sätt garanterade en hög kvalitet.

Text och foto: Björn Öringbäck

Inger Ljungkvist

Fint reportage och jättefina bilder från "kura grynings" stunden

 

Kommentera

 

mm mm