mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Information på banken

12-11-09

På Bergslagens Sparbank i Kopparberg var det under torsdagen information om automatisk bokföring, och informationen riktades i första hand till företagare men också till föreningar. Dessutom bjöds de närvarande på en god lunch.
Drygt ett dussin företagare hörsammade kallelsen och visade ett tydligt intresse, när Stellan Haglund, som representerade företaget SpeedLedger, visade hur tjänsten fungerar. Närvarade på mötet var också Martina Dahlström från LRF Konsult i Lindesberg, som erbjuder starthjälp åt den som vill byta bokföringssystem till SpeedLedger.

Många företagare har en verksamhet, där de flesta transaktioner sker via banken, och här erbjöds nu en automatiserad lösning som påstås minska arbetsåtgången för bokföringen med upp till 80 %.
SpeedLedger är i grund och botten ett bokföringssystem för småföretagare och föreningar, men det som gör SpeedLedger unikt är möjligheten att koppla bokföringen direkt till ett bankkonto och den hantering som ändå behövs, kan skötas över internet.
Det är naturligtvis svårt att anpassa en produkt till olika kategoriers behov, och folk från el- och rörfirmor saknade möjligheten att koppla bokföringen till stora datafiler med detaljer och komponenter. Stellen Haglund lovade dock att ta med sig önskemålen till de utvecklare som förbereder nästa version av programvaran.

Kopparbergar'n pratade efter mötet med några deltagare, och alla var nöjda med informationen, även om ingen var beredd att satsa på ett byte på en gång. Däremot fanns ett klart intresse att prova på SpeedLedgers testfirma, som finns på deras site på nätet.
Jag ska absolut hem och leka lite på den, sa Maud Lundberg.

Den som är intresserad av att veta mera kan vända sig till Bergslagens Sparbank, LRF Konsult, eller direkt till SpeedLedger.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

 

mm mm