mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Årets företagare 2012

12-11-08

Mikael Johansson överlämnar en check till Mats-Erik Andersson

I tisdags kväll utsågs Mats-Erik Andersson till Årets företagare 2012 i Ljusnarsbergs kommun. Valet tillkännagavs i tisdags kväll under en av de pubaftnar som arrangeras av Företagarna, Industri- och Hantverksföreningen, Bergslagens sparbank och Ljusnarsbergs kommun.
Dessa sammankomster förläggs till olika platser inom kommunen och den här gången var det Bångbro Herrgård som besöktes. Värd för kvällen var Gunilla Pöchhacker.

Ulla-Britt Norgren, ordförande i Företagarna Bergslagen, närvarade på mötet och delade ut utmärkelsen och Sparbankens Mikael Johansson överlämnade en prischeck om 10000 kronor.
I motiveringen för utmärkelsen stod det bland annat ”En sann entreprenör ända ut i fingerspetsarna. Ställer upp i ur och skur för alla.”

Eftersom Mats-Erik jobbat inom branchen i 27 år, är förmodligen både han och hans företag, Bramac, välkända för våra läsare, men den som vill veta mer rekommenderas att besöka företagets välgjorda och intressanta hemsida på www.bramac.se . Där finns också många bilder från olika arbeten och verksamheter.

Även i övrigt gick kvällen i entreprenörskapets tecken, i och med att Alina Pöchhacker redogjorde för projektet Sommarlovsentreprenörerna, där hon deltog i somras och som Susanne Lind var mentor för.
Emil Nielsen, som går i gymnasieskolan i Lindesberg, deltar i ”Ung Företagsamhet” och informerade om att driva företag på skoltid, medan Olle Persson, som också går på Lindeskolan, berättade om det företag han driver på allvar. Det är ett serviceföretag med inriktning på fritidshus.

Som sig bör, när man förläger ett möte till ett näringsställe, serverades även en bit mat förstås, och även om mältiden aviserats som lätt, behövde garanterat ingen åka hem hungrig. 

Text Björn Öringäck
Foto: Alina Pöchhacker

Kommentera

 

mm mm