mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

SPF - information och underhållning

12-11-24

Inom SPF Ljusnarsberg finns många frågor kring äldrevården, och till det senaste månadsmötet i församlingshemmet hade man bjudit in Göran Falck och hans medarbetare för att berätta om vad ett privat alternativ till hemtjänsten skulle kunna erbjuda. Majoriteten av de närvarande var överens om att man önskar en större valfrihet än vad den kommunala servicen erbjuder.

Göran Falck poängterade att det även vid ett privat alternativ är kommunen som avgör vårdbehovet och att samma taxa gäller för såväl kommunal som privat omsorg.

De närvarande fick också veta, att hemtjänst i privat regi ännu är ett avlägset alternativ i Ljusnarsberg, eftersom man från kommunens sida för närvarande inte är intresserad av en sådan lösning, och det är något som SPF:arnas majoritet beklagar.
Kopparbergar'n har efter SPF-mötet samtalat med Göran Falck och Lotta Trolander på Apoteksgårdens Vårdcentrum, bland annat om skillnader mellan kommunal och privat äldreomsorg och vi återkommer till detta i en särskild artikel.



SPF-mötet fortsatte efter information och frågestund med musikunderhållning av lokala spelmän och så förstås den obligatoriska fikastunden, så trots viss besvikelse kring äldrevården blev det ändå en trevlig stund.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

 

mm mm