mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Kvartett med skapande händer


12-05-12
På Laxbrogården råkade Kopparbergar'n träffa tre kvinnor med skapande händer. Det var Lis Nordström, Gunvor Axelsson och Annika Eriksson som samlas där en gång i veckan för att ägna sig åt ett konsthantverk som kallas fri bildväv. I vanliga fall brukar också Christina Haaraoja delta, men just i dag saknas hon.


Gunvor Axelsson, Annika Eriksson och Lis Nordström

Gunvor Axelsson berättar att hon varit med i gruppen i mer än 20 år. 

- Förr var det flera deltagare, men i dag är vi alltså bara fyra.

- Vi började med flamskvävnad, säger Annika Eriksson, men med den tekniken bygger man upp bilden från baksidan, så man ser inte den färdiga bilden växa fram, som man gör med den metod vi använder nu.

Lis Nordström, som haft textilaffär i 30 år, är konstnären i gruppen säger hennes kamrater. Det är hon som skapar mönstren som ligger till grund för väven.

- På den tiden, då jag hade affären, blev det inte mycket tid och ork över för skapande verksamhet, säger Lis. Men som pensionär kan jag ägna mig mera åt sådant.

Lis målar tavlor också, och hon är också med i gruppen Måndagsmålarna, och naturligtvis också i konstklubben. Under Kulturglimtar som arrangeras i månadsskiftet juni – juli, ställer Måndagsmålarna ut en del av sina alster till allmänhetens beskådande.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

mm mm