mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Stor insats i det tysta

12-05-01
Det finns en affär som bara har öppet när skylten står på gatan utanför. Den ser ut som en av alla dessa secondhand butiker eller loppisar som de brukar kallas. Men det är bara en del av sanningen.

Den här butiken, som inryms i Ställdalens före detta bibliotek, drivs av en liten kille på 10 år! Han heter Filip, och när han var tre-fyra år drabbades han av akut leukemi, blodcancer. Under flera år kämpade han för sitt liv mot sjukdomen, och det var då, när han mådde som sämst, som han beslöt sig för att han ville göra något för att hjälpa andra barn i hans situation.

Nerikes Allehanda har i ett par tidigare artiklar, 2007 och 2008, skrivit om Filips insamlingsarbete, och länkar till dessa artiklar finns på hemsidan för Annikas Minnesfond, dit Filips insamlade medel lämnas.

Hur är då läget i dag, 2012?
Jo, Filip är fortfarande starkt engagerad för sitt hjälpprojekt. Han har genomgått flera behandlingar, och går på kontroll en gång i halvåret, berättar mormor Diana Sundberg, som står i affären när Kopparbergar'n kommer på besök.

Det var mamma och mormor Diana, som fick bistå Filip med hans affärsidé, och mormor är den som sköter butiken så ofta hon kan, helt på ideell grund, och varenda krona som kommer in, går till Annikas minnesfond. Filip lämnar personligen över pengarna till mottagaren.

De varor som utbjuds till försäljning i Filips affär är sådana som skänkts av frivilliga, och vid en snabb titt kan vi konstatera att affären är full med varor av god kvalitet. Ja, det är till och med så, att det kommer in mer varor än vad som säljs, men inget kastas bort. Vid säsongskiften görs en del utgallring av kläder och annat, som skickas vidare till Lettland och Litauen.

Den som vill läsa mera om Filips insamlingsarbete och Annikas Minesfond kan följa länken här.

www.annikasminnesfond.org/ 

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

mm mm