mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmmHEM  

Musikalisk resa på PRO-möte

12-05-31
När PRO Kopparberg har sin vårliga säsongavslutning brukar man av tradition förlägga den till någon annan plats. Bland andra har Ställdalens Folkets park eller Löa bygdegård tidigare varit utflyktsmål, men i år valde man att stanna på hemmaplan, dvs församlingshemmet i Kopparberg.


Innan mötet börjar har man alltid lottförsäljning.

- Vi satsade pengarna på att bjuda alla på tårta i stället för en busstur, säger Torsten Johansson, ordförande i föreningen. Dessutom hade vi ett gäng glada spelemän som svarade för underhållningen.


Gunnar Söderlund, Kent Gullarberg och Leif Wikström

De glada spelemännen som är tre till antalet kallar sig Gullarbergs, och består av Leif Wikström på klarinett, Gunnar Söderlund på gitarr och sång samt Kent Gullarberg själv på dragspel. Fast ”dragspel” säger faktiskt inte hela sanningen. Det visade sig vara en musikmaskin med fantastiska möjligheter.

- Fullmatad med japansk högteknologi inuti ett skal av läcker italiensk design, beskrev Kent sitt instrument. Och han överdrev inte. När trion tog oss med på en musikalisk resa över världen, visade det sig snart att ”dragspelet” kunde anpassas till att låta som nästan vilket instrument som helst, inklusive mandolin och panflöjt!

Alla tre spelade med en glädje och inlevelse, som smittade av sig på åhörarna, och överallt syntes fötter vicka i takt med musiken. Även läppar sågs vara med och gnola på kända låtar, inte bara då trion inbjöd till gemensam sång.

I övrigt hade man sedvanliga mötesförhandlingar och presidiet kunde konstatera att ännu en ny medlem anslutit sig, så att det för närvarande blivit 29 nya medlemmar sen årsskiftet!
De cirka 65 deltagarna lät sig väl smaka av kaffe, tårta och Frida Sandbergs hembakta kakor.


Torsten Johansson ropar ut vinstnumren.

Innan avslutningen var det dags för dragning i de lotterier som sålts vid mötets början. Torsten Johansson drog vinnarna, som sen fick hämta sina vinster hos Leo Eriksson och Sune Lindqvist.


Ove Lindkvist och Olle Gustavsson hämtar ut vinster hos Leo Eriksson och Sune Lindkvist.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

mm mm