mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Ny fisk – nytt pris – nya regler

12-05-13

Fisken kommer med bil från Kloten och Jan Liljeroth och Göran Edvardsson bär ut den till tjärnen. 


Årets första påfyllning av regnbåge i Andtjärn och Gåstjärn skedde för några dagar sedan, så nu har alla sportfiskare fått ökade chanser till en god fångst i dessa vatten. Efter många år av trägen fiskisättning har Gösta Bergman och Torsten Johansson fått hjälp med arbetet av ett par yngre krafter. Däremot har Gösta kvar uppgiften att hålla kontakt med odlarna och att beställa fisk.

Men det gäller att den som vill pröva lyckan är utrustad med giltigt fiskekort.Annars kan det bli frågan om böter och beslagtagen utrustning.

Även om man har giltigt fiskekort måste man också bedriva fisket enligt de regler som Ljusnarsbergs fiskevårdsområdesförening har sammanställt. En förändring i lagen om fiskevårdsområden, som trädde i kraft den första april 2011, gör det nu möjligt att ta ut en kontrollavgift av den som bryter mot bestämmelserna

Det är alltså viktigt att känna till vilka regler som gäller för fiskets bedrivande. Reglerna tillämpas redan nu, och finns bland annat tryckta på fiskekortens baksida, så det handlar egentligen bara om en ny sammanställning med förtydliganden. En fullständig förteckning över samtliga regler finns också inom kort tillgänglig på försäljningsställena för fiskekort. Fullständiga regler ska också finnas uppsatta ute vid tjärnarna. 

De kan dessutom läsas här och på fiskevårdsföreningens hemsida

Kopparbergar'n önskar ”Skitfiske!” till er alla.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

mm mm